Bionergeticeanul Lidia Fecioru este recunoscută pentru rețele naturale pe care le dezvălui pentru diferite afecțiuni. De această dată, Lidia Fecioru a dezvăluit o rețetă bogată în vitamine pentru glanda tiroidă, nodulii tiroidieni, dar și pentru hormoni.
Băutura are la bază trei ingrediente pe care bunicii noștrii le foloseau adese ori în gospodărie: mei, secară și hrișca.
Meiul – Acest aliment stravechi care a fost consumat si de catre daci este considerat de catre chinezi care-l consuma la randul lor de milenii ca fiind regele cerealelor.
Din pacate, in dieta occidentala, el a fost inlocuit treptat cu alte cereale ca graul si porumbul.
Totusi Dr. Gillian McKeith ne recomanda sa revenim la obiceiurile alimentare ale strabunilor si sa reintroducem meiul in dieta noastra.
Secara – Spre deosebire de grâu sau ovăz de pildă, secara nu este atât de populară, însă tot mai multe studii concentrate pe consumul făinii și a pâinii de secară demonstrează proprietăți și beneficii unice ce vin să readucă această cereală pe un loc fruntaș în ceea ce privește importanta pentru sănătate.
Beneficiile pentru sănătate se datorează în special conținutului important de fibre ce completează un profil nutrițional impresionant. Astfel, 100g de secară conține:
- fibre 15g, care totodată reprezintă 54% din cantitatea zilnică recomandată conform USDA (Departamentul de Agricultură al Statelor Unite);
- calorii 338;
- proteine 10g, (21% DZR*);
- carbohidrați 75.86 (28% DZR);
- calciu 24mg (2% DZR);
- fier 2.63mg (15% DZR);
- potasiu 510mg (11% DZR);
- magneziu 110mg (28% DZR);
- mangan 2.577mg (112% DZR);
- vitaminele A, B1, B3, B5, B6, B9, E și K;
- luteină;
- alte minerale: cupru, fosfor, seleniu, zinc;
- aminoacizi esențiali precum L-arginină (L-Arginine) și lizină (Lysine), aminoacid implicit în procesul de biosinteză al proteinelor.
*doza zilnică recomandată.
Hrisca este unul dintre ingredientele de baza in mancarurile dorite a fi benefice pentru organism.
Spre deosebire de grau, aceasta nu contine gluten si ajuta la o mai buna circulatie cardiovasculara, regland presiunea arteriala. Cu un continut bogat de flavinoizi si magneziu, hrisca este provenita din culturi organice, nemodificate genetic
„Este o băutură foarte interesantă din mei, secară şi hrişcă. Noi ştim că secara şi hrişca sunt cele mai bogate în complexul de B-uri, inclusiv B9, acidul folic, fier organic.
Toate astea sunt organice, ele fermentează într-un fel şi se bea ca un shake. Această băutură schimbă metabolismul organismului, ajută la recondiţionarea celulelor. Regenerare, recondiţionare.
Noi hrişca ştim la ce e foarte bună, pentru că hrişca este foarte foarte bogată în tot ce înseamnă vitamine şi minerale. Are fier, are magneziu. La ruşi, hrişca se socotea mâncarea sportivilor. Se poate mânca şi de către copii.
Este reţeta pentru nodulii tiroidieni, are proprietăţi foarte bune pentru glanda tiroidă, pentru hormoni. E nemaipomenită, aşa că, eu am să pun pe Facebook şi o să dau şi date de contact (…) Chestia este că schimbă tot ceea ce înseamnă celula umană”, a spus Lidia Fecioru, în cadrul emisiuni „Adevăruri Ascunse”.