Sari la conținut

Beatrice Mahler: Numărul cazurilor de Covid-19 este de 4 ori mai mare decât cel raportat oficial

Numărul cazurilor de Covid-19 este de 4 ori mai mare decât cel raportat oficial, susțin medicii. Cifrele pot fi influențate de numărul de teste rapide făcute acasă, de persoane din toată țara, care nu se adaugă la testele înregistrate oficial. 

Deși persoanele au intenția de a anunța că testul efectuat este pozitiv și de a se izola, autoritățile nu includ acest tip de teste în raporul oficial. În acest sens, numărul cazurilor de Covid-19 poate fi de 4 ori mai mare decât cel raportat, susține Beatrice Mahler, potrivit Antena 3.

De asemenea, managerul Institutului „Marius Nasta” susține că, pe lângă această situație, formele de Covid-19 sunt din ce în ce mai severe, spre deosebire de începutul pandemiei.

Numărul cazurilor de Covid-19, de 4 ori mai mare în realitate

Beatrice Mahler a spus că sunt foarte multe persoane care își fac teste rapide acasă care ies pozitive și care, chiar dacă au buna intenție de a raporta testele pozitive, acestea nu pot fi încadrate în raportarea națională, pentru că nu există această posibilitate: „Ori până când nu vom încerca să vedem și această latură, acești pacienți care vor să fie luați în calcul, pentru că ei sunt de bună credință, vom avea un minus important”.

Boala provoacă simptome mai severe

Beatrice Mahler atrage atenția că boala Covid-19 s-a schimbat, provocând manifestări mai grave: „cazurile care au forme de evoluție severă ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”.

Spre deosebire de anul trecut, boala pare să fie mai severă.

„Aveam debutul bolii, după 6 – 7 zile pacientul avea evoluția către forma critică – acel procent de 5% unde era cazul – În acest moment avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până ziua 12-13 cu saturație normală la domiciliu și care ajung către finalul perioadei – ziua 13-a sau a 14-a – la spital, când le scade saturația și se simt rău. Aceștia au nevoie nu de 5 litri de oxigen, nu de 10 litri, ci de o concentrație foarte mare de oxigen”.

Boala acum este mai agresivă, cel puțin a pacienților internați la Institutul „Marius Nasta”. Anul trecut, a spus Mahler, erau insuficiențe renale, respiratorii, dar mai puține complicații trombotice: „în secții acum avem pacienți cu evoluție aparent bună, spunem familiei că în câteva zile ar putea să meargă acasă după cum evoluează parametri și la un moment dat familia primește un telefon și este anunțată că a decedat și nu înțelege ce se întâmplă”.

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel