Sari la conținut

Deserturi simple pentru persoanele care suferă de diabet. Cum le prepari?

deserturi simple pentru diabetici

Persoanele care suferă de diabet au nevoie de un stil de viață diferit. Acesta include alimentația, care joacă un rol foarte important în echilibrarea afecțiunii. Deși diabeticii pot avea diferite restricții alimentare, în special legate de consumul zahărului, există anumite preparate dulci care pot fi consumate fără a solicita organismul.

Alimentația este unul dintre cei mai importanți factori, când ne referim la diabet. Persoanele care suferă de această afecțiunea trebuie să aibă grijă cu aportul de zahăr rafinat, găsit de multe ori în deserturile standard. Iată o lista de deserturi simple pentru diabetici, pe care le poți prepara chiar astăzi, potrivit DC Medical.

Deserturi simple pentru diabetici, care nu solicită organismul

Parfait cu iaurt și unt de arahide

Acest desert oferă 250 de calorii, 15g proteine, 31g carbohidrați, 3g fibre, 22g zahăr. Este gata în aproximativ 5 minute.

Ingrediente

  • 1 cană iaurt grecesc cu vanilie cu conținut scăzut de grăsimi
  • 1 banană medie, feliată
  • 2 linguri unt de arahide
  • 2 linguri cacao

Preparare:

Așază untul de arahide într-un vas mic pentru microunde. Bagă în cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde, până când este subțire și ușor de turnat.

Pune jumătate din iaurt în două pahare. Adaugă jumătate din feliile de banane și stropește cu unt de arahide. Întinde iaurtul rămas, feliile de banane și untul de arahide. Acoperă cu cacao și servește.

Biluțe fără gluten cu scorțișoară

Acest desert oferă 97 de calorii, 3g proteine, 6g carbohidrați, 1g fibre, 3g zahăr. Este gata în 8 minute.

Ingrediente:

  • 2 căni de făină de migdale
  • ¼ cană sirop de arțar pur
  • 2 linguri ulei de migdale
  • 2 lingurițe coajă de lămâie
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • ¼ linguriță sare de mare sau sare de masă
  • ¼ ceașcă de nucă de cocos mărunțită

Preparare:

Amestecă făina de migdale, siropul de arțar, uleiul de migdale, coaja de lămâie, scorțișoara și sarea într-un castron, până devine o compoziție lipicioasă. Împarte aluatul în 20 de bucîți și formează biluțe. Dă fiecare biluță prin nucă de cocos, apoi așază-le pe hârtie de copt. Le poți servi imediat sau le poți păstra acoperite, în frigider.

Fondue de cacao cu unt de migdale

Acest desert oferă 137 de calorii, 4g proteine, 5g carbohidrați, 2g fibre, 3g zahăr. Este gata în 10 minute.

Ingrediente

  • ¼ cană unt de migdale
  • 1 lingură praf de cacao
  • 1 lingură ulei de cocos, topit
  • 1½ linguriță sirop de arțar
  • ¼ cană de fulgi, pentru a garnisi blatul
  • fructe feliate / tocate

Într-un castron mediu, amestecă untul de migdale, pudra de cacao, uleiul de cocos topit, siropul de arțar și apa. Poate fi consumat imediat sau după ce a stat o oră la frigider. Servește cu garnitură de fulgi și fructe feliate sau tocate, biscuiți sau covrigi pe lateral.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel