Din cuprinsul articolului
La nivel mondial, aproximativ 20% din populație suferă de boli ale sistemului osos și dureri articulare. Durerile articulare cauzate de artrită, osteoporoză sau uzură reduc calitatea vieții si, de asemenea, sunt însoțite de simptome mai severe, precum episoade de durere cronică și amorțeală. Deși tratamentul variază în funcție de nevoile individuale, există câteva obiceiuri sănătoase care ajută la întărirea oaselor și articulațiilor, regenerând în același timp organismul și țesuturile.
Durerea cauzată de afecțiunile sistemului osos poate fi însoțită de tensiune la nivelul oaselor, înțepenire și alterarea echilibrului. Treptat, mobilitatea este redusă, iar sarcinile obișnuite devin din ce în ce mai greu de îndeplinit. Tratamentul adecvat este ales în funcție de nevoile și stadiul bolilor, însă există anumite alimente și diete special concepute pentru întărirea oaselor și articulațiilor.
Dieta naturistă te ajută să îți întărești oasele și articulațiile datorită nutrienților esențiali cu proprietăți de regenerare și vindecare. Iată ce trebuie să incluzi în alimentație și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru oase sănătoase și puternice, potrivit dozadesănătate.ro.
„Această dietă revigorantă ajută la regenerarea celulelor și a țesuturilor deteriorate. Ea conține toate grupele de nutrienți și enzimele necesare pentru repararea cartilajelor și întărirea oaselor fragile.
Este o dietă bogată în vitamine, minerale și proteine de care organismul are nevoie pentru a menține oasele puternice și articulațiile flexibile.
Urmează această dietă timp de două săptămâni. Repetă o dată la două luni.
Mic dejun:
Imediat după ce te trezești, ia o lingură de ulei de măsline în care ai adăugat câteva picături de zeamă de lămâie.
După o jumătate de oră, poți să servești:
1 smoothie tropical cu lapte de migdale, papaya, ananas și banană.
2 felii de pâine integrală cu două linguri de unt de migdale.
Prânz și cină:
Aceste două mese trebuie să conțină alimente sățioase și bogate în nutrienți esențiali, dar sărace în calorii. Alege două sau trei dintre următoarele variante:
Linte fiartă cu orez integral și semințe de floarea soarelui
Cod la cuptor cu roșii
Salată de ton și năut
Supă de morcovi
Piept de pui la grătar cu limetă
Ochiuri românești
Roșii umplute cu macrou și pastă de ou
Somon la cuptor cu lămâie
Ciuperci cu usturoi
Sandviș cu sardine, brânză slabă, avocado și morcov.
Desert:
Deserturile pe bază de gelatină sunt ideale pentru a îmbunătăți sănătatea articulațiilor. Prepară un jeleu cu fructe bogate în vitamina C, cum ar fi lămâie sau kiwi”, recomandă dozadesănătate.ro.