Sari la conținut

Acinetobacter, una dintre cele mai periculoase bacterii, circulă în spitalele din România

Acinetobacter

În contextul pandemic actual, sistemul de sănătate se concentrează pe noul coronavirus și tratarea pacienților bolnavi de Covid-19. Cu toate acestea, în spitalele din România se află bacterii cu potențial letal, precum Acinetobacter, una dintre cele mai periculoase bacterii existente. Care sunt riscurile asupra sănătății, în cazul contractării unui astfel de agent patogen?

Adina Alberts, medic renumit în România, ne explică pe pagina sa de Facebook ce se întâmplă cu o persoană dacă ia contact cu Acinetobacter, una dintre cele mai periculoase bacterii prezente în spitalele din România.

„ACINETOBACTER.
Nu sună nici periculos, nici dizgrațios. Sună chiar “acidulat” ducându-te cu gândul la vreun tip de lapte bătut delicios.
Lăsând gluma la o parte, acinetobacter este una dintre cele mai periculoase “chestii” pe care le poți lua din spitalele publice. Dacă un pacient internat s-a pricopsit cu asta, șansele lui de a supraviețui sunt mult reduse!

Wikipedia zice așa:
“Acinetobacter baumannii este o bacterie gram-negativă, de obicei scurtă, aproape rotundă în formă de tijă (coccobacillus). Acesta poate fi un agent patogen oportunist la om, care afectează persoanele cu sistemul imunitar compromis, și care este din ce în ce mai frecvent, cauza infecțiilor spitalicești (nosocomiale).”

Infecțiile nosocomiale sunt un “modus vivendi” în spitalele publice din România, din păcate. Nefericitul “Fenomen Colectiv” survenit în urmă cu 5 ani a evidențiat această deficiență majoră a sistemului nostru sanitar. Aceste bacterii rezistente la aproape orice antibiotic existent, reprezintă motivul esențial pentru care în România pandemică mor peste 80% dintre pacienții intubați, în timp ce în lumea civilizată acest procent nu trece de 30%.

Ce este de făcut?!
Până se pune în mișcare birocrația uriașă și coruptă ca să “inventeze” o motivație de tipul “praf în ochi” pentru cetățenii creduli ai acestei țări, oamenii mor cu zile în spitale, chiar dacă sunt bolnavi de COVID-19.
Lămpi cu UVC care să sterilizeze toate spațiile ATI destinate pacienților reprezintă o soluție, rapidă, simplă, eficientă!
Oare câte secții ATI-COVID din România au în dotare astfel de lămpi?!”, a declarat Adina Alberts, pe pagina sa de Facebook, în încercarea de a dezvălui adevăratele pericole din spitalele publice.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel