Din cuprinsul articolului
Rețete simple de biscuiți fragezi care pur și simplu se topesc în gură! Nu știm cum sunteți voi, dar noi abia așteptam Crăciunul să facem biscuiți împreună cu mama.
Tuturor ne place ca pe masa de Crăciun să avem câte puțin din toate. Aperitive, fripturi, salate festive, cozonaci și bineînțeles, dulciuri de casă. Sărbătorile de iarnă reprezintă momentul ideal și pentru biscuiții pregătiți cu drag. Iată câteva rețete, din care să vă inspirați pentru masa de Crăciun.
Cele mai ușoare rețete de biscuiți de casă
Biscuiții de casă sau fursecurile se prepară imediat și marele avantaj este că aceste dulciuri rezistă mai multe zile, fără să se întărească, spre deosebire de alte prăjituri.
În plus, aveți nevoie de doar câteva ingrediente, ceea ce înseamnă că biscuiții de casă sunt și un desert ieftin și sănătos. Noi v-am pregătit 3 rețete de fursecuri, perfecte pentru masa de Crăciun.
-
Biscuiți fragezi, pentru Crăciun
Puteți să coaceți biscuiții în formă de brăduți
Ingrediente:
- 100 g unt
- 100 g zahăr fin
- un ou
- linguriță esență de vanilie
- 275 g făină
Pentru decor:
- 200 g zahăr pudră
- 3-4 lingurițe apă rece
- 2-3 picături colorant alimentar
- ornamente colorate
Mod de preparare:
Untul se mixează foarte bine cu zahărul. Oul se bate separat, împreună cu zahărul vanilat, după care se pune peste unt și se amestecă. Începeți să puneți făina, puțin câte puțin. Aluatul trebuie să fie destul de moale.
- Biscuiți de casă cu gem
Ingrediente:
- un kg făină
- 250g margarină
- 250g untură
- 350g zahăr
- două ouă
- un pliculeț praf de copt
- două pliculețe zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- un praf de sare
- zeama de la o jumătate de lămâie
- dulceață
Mod de preparare:
Într-un castron, puneți margarina și untura, care trebuie să fie la temperatura camerei. Apoi adăugați zahărul, lămâia și zahărul vanilat, praful de copt, pe care l-ați stins cu zeamă de lămâie, sarea și la final făina.
Începeți să frământați, până obțineți un aluat omogen, care să nu fie lipicios. Dați-l la frigider pentru o jumătate de oră. După aceea, îl întindeți pe masa presărată cu făină și începeți să decupați biscuiții, cu o formă rotundă.
Lipiți câte doi biscuiți între ei și puneți gem înăuntru. Apoi îi băgați la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 15 minute.
Puneți făină pe masă și întindeți aluatul. Cu ajutorul formelor, decupați din aluat biscuiții. Apoi îi puneți într-o tavă și băgați la cuptorul preîncălzit, pentru 10 minute.
Când sunt gata, îi puteți orna. Pentru asta, puneți zahărul pudră într-un castron, adăugați apa rece și amestecați bine. Puneți glazura de zahăr peste biscuiți, atunci când aceștia s-au răcit. Pentru decor puteți să folosiți și diferite bombonele colorate.
- Biscuiți spiralați
Ingrediente:
- 100 gr de zahăr pudră
- 200 gr de făină
- esență de vanilie, esență de rom
- 150 gr de unt
- un ou
- o lingură cu vârf de cacao
- o lingură de lapte fierbinte
Mod de preparare:
Untul se freacă spumă cu laptele fierbinte. Într-un alt castron, bateți oul, apoi adăugați zahărul pudră și amestecați. Turnați compoziția peste unt și începeți să puneți și făină, puțin câte puțin. Aluatul astfel obținut se împarte în două părți egale.
Puneți esența de vanilie într-o jumătate de cocă, iar în cealaltă esența de rom și cacao. Întindeți ambele foi, apoi le puneți una peste cealaltă și le rulați. După aceea, înveliți coca în folie alimentară și dați-o la frigider pentru o jumătate de oră.
Din acest aluat, tăiați rondele, pe care le puneți într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 10 minute.