Sari la conținut

Mihaela Bilic: această proteină din lapte luptă cu virusurile și bacteriile! „Inclusiv infecția cu coronavirus este prevenită și chiar tratată”

Într-o postare amplă pe rețele sociale, nutriționista Mihaela Bilic ne aduce în atenție o proteină importantă pe care o regăsim în lapte. Această proteină luptă cu virusurile și bacteriile și s-a dovedit a fi chiar importantă și în lupta cu coronavirusul.

Visul oricărui om este cel de a salva lumea, însă atunci când nu este posibil, chiar și în calitate de medic nutriționist, începi cu pași mici: salvarea propriului organism.

„După ce visul meu de a salva omenirea de boli s-a destrămat, am zis măcar să o salvez de obezitate, să o ajut să mănânce mai bine. Se vede treaba că și aici am avut așteptări nerealiste, viitorul chiar NU sună bine din punct de vedere siluetă și alimentație😱 Mâncarea este din ce în ce mai procesată, oamenii o consumă în cantități din ce în ce mai mari și nici măcar nu o fac de foame, ci emoțional😢 Pastile care să ne oprească din mâncat nu s-au inventat (sau mai degrabă au fost interzise nejustificat), deci dacă tot avem câteva kilograme în plus, măcar sănătoși să fim!”

Campaniile de denigrare a alimentelor

„Nu cred că aveți idee cât de tristă și neputincioasă am asistat în ultimii ani la toată această campanie de denigrare a mâncării, de acuzare a ei pentru tot răul, boala și suferința din viața noastră. de-a lungul timpului am stat de vorbă cu sute de oameni încercând să le combat prejudecățile legate de alimentele de bază- cele cu care au crescut generații la rând de români. Și au crescut bine!”

Cât de sănătos este consumul de lapte și ce rol are lactoferina?

„Mă necăjeam de fiecare dată când cineva mă întreba dacă este sănătos să consumăm lapte, sau pâine, sau carne… Îmi venea să le spun “ce e cu voi, cine v-a inoculat această teamă, această neîncredere, de ce aveți nevoie de argumente pentru a mânca produse normale, banale?!?🤨

Neputința și dezamăgirea mea au luat final anul acesta când am descoperit lactoferina.
Ea fusese descoperită din anii 60 însă eu abia acum m-am documentat cu privire la această proteină miraculoasă din lapte. Și pe măsură ce citeam nu-mi venea să cred ce efecte benefice are și cum de n-am învățat despre ea nici la facultate, nici ulterior, în toți anii de medicină practicată. Mi-e ciudă că nici în prezent nu vorbește nimeni despre ea, nici cei din industria Pharma, nici cei din industria alimentară. În momentul în care s-a descoperit că tratează anemia la sugari, a fost introdusă în formulele de lapte ca ingredient obligatoriu.

Lactoferina tratează anemia la sugari

Când însă s-a descoperit că are efect antiviral pe virusuri rezistente la tratament convențional (HIV, hepatita C, herpes, Papilloma virus), nu s-a profitat în nici un fel de existența ei. Apoi s-a văzut că blochează multiplicarea tuturor bacteriilor patogene, că are efect antimicrobian și antifungic…și tot nimic nu s-a făcut.

Între timp s-a demonstrat că inclusiv infecția cu coronavirus este prevenită și chiar tratată cu lactoferină. Însă din nou, nimeni nu vorbește despre asta

Iar dacă găsiți pe piață vreun produs cu lactoferină, consumați-l cu încredere! Spre deosebire de medicină, care m-a dezamăgit, laptele continuă să mă încânte și să mă uimească.
P. S. Pe lângă iaurtul cu lactoferina de care m-ați auzit vorbind în premieră săptămâna trecută, știu că mai există suplimente alimentare cu lactoferina pentru imunitate și dureri în gât.”

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel