Din cuprinsul articolului
Avertisment extrem de dur. ONU. Foametea ar putea afecta 40% din populația Globului.
Anul 2021 se anunță catastrofal. Previziunile sunt sumbre și sunt făcute din experți din mai multe domenii. Recent, Organizația Națiunilor Unite (ONU) a avertizat că urmează o uriașă criză umanitară.
Criza va lovi lumea în 2021 din cauza pandemiei COVID-19 și va împinge la extreme limitele sărăciei. Mai mult, peste un miliard de oameni ar putea ajunge să trăiască în sărăcie extremă până în 2030, iar foametea ar putea afecta 40% din populația Globului.
Mai multor oficiali ONU au declarat în Adunarea Generală că, din cauza pandemiei, o catastrofă umanitară ar putea avea loc anul viitor. Foamea „bate la uşă” pentru zeci de tari, avertizeaza David Beasley, Directorul Executiv pentru Programul Alimentar Mondial.
„2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului. 2021 va fi, probabil, cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite, în urmă cu 75 de ani. Organizaţia nu va putea finanţa totul. Aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului”, a spus acesta, potrivit Antena 3.
Avertisment extrem de dur: „Ţările bogate nu trebuie sa calce în picioare ţările sărace”
David Beasley, șeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), şi Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema COVID-19.
Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor. De asemenea, Organizația face apel pentru strângerea a 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare destinate ţărilor defavorizate. În plus, Naţiunile Unite au solicitat ca vaccinurile anti-COVID să fie puse la dispoziția tuturor şi ca statele bogate să ajute țările în curs de dezvoltare să lupte cu pandemia.
„Restricţiile impuse de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului şi impactul economic al pandemiei au dus la o creştere cu 40% a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar”, a anunţat ONU.