Din cuprinsul articolului
Tratament Covid acasă. Covid-19 se poate trata și acasă, în formele ușoare, însă orice medicamet se ia doar la sfatul medicului. În caz contrar, poate face mi mult rău, decât bine.
E cazul antibioticelor care sunt recomandate doar în anumite cazuri ale infecției cu noul coronavirus.
”În această perioadă observăm foarte mulți pacienți care ajung la camerele de gardă și care își administrează antibiotic. Atrag atenția asupra faptului că virusul nu răspunde la antibiotic. Azitromicina care se administrează în spital în unele cazuri nu are rolul de a distruge virusul, ci are un mecanism antiinflamator, de reducere a inflamației pe care o produce virusul. Nu se administrează pe post de antibiotic”, a explicat dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului „Marius Nasta” din București, potrivit stirileprotv.
Tratament Covid acasă
Protocolul de tratament se recomandă în funcție de cazul de boală și în cazul unei forme ușoare de boală, tratamentul cu antibiotic nu își are rostul, pentru că trebuie să ne gândim ce efect va avea acest tratament asupra corpului nostru peste 10-20 de ani. „Vorbim despre rezistența la antibiotice, vorbim despre infecții cu germeni rezistenți care se pot transmite de la o persoană la alta. Dacă nu vom tempera în această perioadă consumul de antibiotice, anul viitor vom avea o altă pandemie”, a declarat Beatrice Mahler.
„Antibioticul se administrează în formele moderate sau acolo unde se constată o suprainfecție, care trebuie evaluată obligatoriu și cu analize de laborator. Pacientul este bine în aceste momente să ajungă într-un spital să aibă evaluare completă imagistică și biochimică – adică analize de sânge și de floră care evidențieze că într-adevăr antibioticul aduce un real beneficiu pacientului”, a mai declarat managerul Institutului „Marius Nasta”.
De asemenea, Beatrice Mahler recomandă ca în această perioadă oamenii să facă sport, pentru a-și dezvolta musculatura respiratorie.