Sari la conținut

Care vor fi primele centre de vaccinare anti-Covid-19 în România? Iată ce au organizat autoritățile până în acest moment

vaccin

În timp ce România așteaptă vaccinurile ce ne pot aduce din nou la normalitate, autoritățile au făcut demersurile logistice pentru a facilita procesul de vaccinare. Acesta este un lucru esențial pentru obținerea imunității și oprirea răspândirii virusului. Iată care vor fi primele centre de vaccinare anti-Covid-19 în România!

Potrivit Hotnews.ro, autoritățile au făcut demersurile logistice pentru a stabili primele centre de vaccinare anti-Covid-19 în România. Acestea vizează spațiile cele mai potrivite, care au o capacitate îndeajuns de mare pentru a vaccina cât mai rapid populația.

În această privință, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, anunță primele spații potrivite, într-un interviu pentru Hotnews.ro. Acesta a susținut că sălile de sport și sălile de conferințe vor fi primele spații care urmează să fie transformate în centre de vaccinare.

În timp ce cadrele medicale vor primi primele doze și se vor putea vaccina în spital, publicul larg o poate face la medicii de familie și la centrele special amenajate.

Sălile de sport și sălile de conferință au fost alese datorită spațiului de care dispun. În această situație, centrele de vaccinare necesită îndeplinirea anumitor condiții. Acestea trebuie să fie spațioase, să permită distanțarea fizică și să fie bine aerisite.

Mai mult de atât, procesul de vaccinare va fi facilitat de o echipă organizată. Aceasta se va ocupa de separarea populației, istoricul medical al persoanelor, administrarea vaccinului și monitorizarea populației după administrare.

Primele categorii de persoane care vor fi vaccinate fac parte din sistemul medical, serviciile de asistență socială, oamenii din categorii de vârstă înaintată sau pacienți cu boli cronice. De asemenea, primele doze vor fi administrate și către personalul din domenii esențiale: apărare, educație și energie.

De asemenea, vor exista centre mobile de vaccinare pentru personalul din domeniul energiei electrice sau al distribuției de gaze.

Vaccinarea în masă a populației va avea loc după 2-3 luni de la începerea campaniei de vaccinare anti-Covid-19.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel