Sari la conținut

Deficitul de vitamina D găsit la 80% din pacienții cu COVID-19. Diete sugerate de experți.

deficitul de vitamina d

Deficitul de vitamina D: Vitamina D este cunoscută pentru a ajuta la multe funcții corporale, iar insuficiența acesteia poate duce la oase slabe, boli legate de inimă, imunitate scăzută și chiar probleme respiratorii.

Nutrientul cu vitamina D joacă un rol mai important ca niciodată în aceste vremuri de pandemie cu coronavirus. Experții în sănătate și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cazurile în creștere de deficit de vitamina D în rândul populației, deoarece oamenii stau acasă și nu sunt capabili să obțină „vitamina soarelui” din lumina soarelui naturală.

De fapt, un nou studiu a descoperit peste 80% pacienți cu COVID-19 suferă de deficit de vitamina D. Se știe că vitamina D ajută multe funcții corporale și insuficiența sa poate duce la oase slabe, boli legate de inimă, imunitate scăzută și chiar probleme respiratorii.

Studiul publicat în „Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism” a constatat că 80% dintre 216 pacienți cu COVID-19 internați într-un spital din Spania prezintă deficiențe de vitamina D. Cercetătorii au observat, de asemenea, că bărbații au un nivel mai scăzut de vitamina D decât femeile.

„Pacienții cu COVID-19 cu deficit de vitamina D au avut o prevalență mai mare a hipertensiunii și a bolilor cardiovasculare, au crescut nivelurile serice de feritină și troponină, precum și o durată mai lungă de spitalizare. Nu am găsit nicio relație între concentrațiile de vitamina D sau deficitul de vitamine și severitatea bolii „, a scris co-autorul  Dr. Jose L. Hernandez, de la Universitatea Cantabria din Santander, Spania.

Un alt studiu recent, publicat în jurnalul „Plos One”, susținea că suficiența vitaminei D poate reduce necesarul de oxigen la pacienții cu COVID-19 și poate accelera procesul de tratament.

În afară de expunerea regulată la lumina soarelui pentru a obține vitamina în mod natural, o dietă bogată în alimente cu conținut ridicat de vitamina D poate ajuta, de asemenea.

Surse de dietă bogată în vitamina D: (Sugerate de Dr. Preethi Raj, nutriționist la Spitalul Chennai)

Pește gras: Peștele gras, cum ar fi tonul, somonul și macroul și uleiurile din ficat de pește oferă o cantitate bună de conținut de vitamina D.

Lactate: Laptele, brânza și alte produse lactate trebuie incluse în dieta zilnică pentru fixarea zilnică a vitaminei D.

Ouă gălbenușuri – Mulți oameni aruncă gălbenușurile din ouă temându-se de un conținut ridicat de grăsimi. Gălbenușurile de ou conțin, de asemenea, cantități decente de vitamina D și pot fi utilizate cu ușurință în mesele noastre.

Cereale și sucuri –

Un combo perfect pentru micul dejun pentru a vă umple de vitamina D! Includeți cereale și diferite sucuri de fructe în dieta dvs. de dimineață.

Ciuperci – Ciupercile oferă o cantitate bună de nutrienți din vitamina D2 și pot fi folosite în diferite moduri pentru prepararea meselor la micul dejun, prânz, cină și chiar gustări.

Consolidați-vă dieta cu nutrientul esențial din vitamina D pentru a duce o viață sănătoasă. Aceste alimente sunt și surse excelente de mulți alți nutrienți esențiali.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel