Sari la conținut

Cum poți trata infecțiile tractului urinar, fără antibiotice?

cistita
cistita
cistita

Infecțiile tractului urinar sunt cauzate de o infecție bacteriană, așa ca medicii recomandă, de obicei, un tratament cu antibiotice. Este posibil, însă, tratamentul fără antibiotic?

Infecțiile tractului urinar sunt printre cele mai comune infecții bacteriene. Sunt predominante la femei, iar 50% dintre ele vor manifesta o infecție de tract urinar măcar o dată în timpul vieții. Acest tip de afecțiune este recurentă.

Antibioticele sunt un tratament eficient, însă corpul poate lupta cu ele pe cont propriu dacă se manifestă prin forme minore. După unele estimări, 25-42% dintre infecțiile tractului urinar se vindecă de la sine. În acest caz, pacienții pot încerca remedii naturiste pentru a grăbi procesul de vindecare. Iată câteva metode de tratament, fără antibiotic.

  1. Hidratează-te corespunzător. Consumul suficient de apă este unul dintre cele mai bune tratamente pentru a trata afecțiunea. Apa ajută tractul urinar să elimine toxinele, în timp ce captează nutrienți vitali și electroliți.
  2. Urinează când simți nevoia. Urinarea frecventă reduce timpul în care bacteriile sunt prezente în interiorul tractului urinar și oprește riscul de a se fixa în organe și de a provoca o infecție.
  3. Bea suc de merișoare. Merișoarele sunt cunoscute pentru efectul lor în vindecarea infecțiilor urinare. Merișoarele conțin antioxidanți, care au proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare.
  4. Folosește probioticele. Probioticele sunt bacterii benefice care mențin tractul urinar sănătos și îndepărtează bacteriile dăunătoare. Cea mai eficientă grupă de probiotice sunt lactobacilii, care tratează infecțiile și le previn.
  5. Consumă destulă vitamina C. Vitamina C este un antioxidant care ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Vitamina C reacționează, de asemenea, cu nitrații din urină, formând oxizi de azot ce elimină bacteriile.
  6. Practică o igienă intimă corespunzătoare. În timpul actului sexual, bacteriile din exterior intră în contact cu tractul urinar. Igiena intimă corespunzătoare este foarte importantă, atât înainte cât și după actul sexual. Asftel, asigură-te că tu și partenerul tău aveți o igienă bună și, foarte important, urinează imediat după actul sexual pentru a preveni bacteriile să înainteze în interiorul tractului urinar.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel