Alimente rele pentru metabolism, care iti saboteaza dieta. Un metabolism care arde eficient grasimile are nevoie in special de fibre din alimente integrale si surse bune de iod, cum ar fi algele marine.
Ca sa nu faci mereu aceleasi greseli, trebuie sa cunosti si sa treci pe lista neagra aceste trei alimente care sunt foarte rele pentru metabolism:
Zaharul rafinat
Nu cred ca este o mare surpriza sa-l gasesti inclus in aceasta lista, nu-i asa? S-a demonstrat deja de nenumarate ori ca zaharul este unul dintre cele mai rele alimente pentru metabolism, precum si pentru sanatate in general.
De ce este considerat astfel? Pentru ca imediat dupa ce ai savurat un desert, nivelul glicemiei creste. Din acest motiv, creste nivelul de cortizol si insulina, ca sa regleze acest surplus de zahar, insa antrenoarea avertizeaza ca aceste efecte in lant pot sa aiba un impact foarte puternic asupra metabolismului. ”Avem o multime de hormoni in corp.
Atunci cand ne dorim ca metabolismul sa functioneze excelent, trebuie sa ne asiguram ca punem la munca hormonii care lucreaza pentru noi, nu impotriva noastra”, avertizeaza specialista, citata de WellandGood.
Cand ne gandim la ceva dulce, de obicei poftim la ciocolata, biscuti, cookies, clatite, tort, insa toate aceste deserturi au o cantitate mare de zahar rafinat, fara sa furnizeze corpului fibre. Acest lucru impiedica metabolismul sa functioneze corect. Un alt motiv pentru care nu e bine sa consumi zilnic dulciuri concentrate este tocmai legat de faptul ca acestea sunt digerate foarte rapid de corp. In schimb, alimentele bogate in fibre, pe care ar trebui sa le consumi, sunt digerate lent, iar acest lucru stimuleaza metabolismul sa arda mai multe calorii.
Cerealele procesate
Orezul alb, painea alba si pastele din faina alba au un efect similar cu cel a zaharului. Chiar daca unele persoane se feresc de zahar, uita adesea ca mai sunt si alte alimente care sunt foarte rele pentru metabolism.
Faina alba rafinata si toate produsele care o au la baza genereaza acelasi efect in corp precum zaharul: se digera rapid si cresc glicemia. ”Cand sunt consumate in exces, cerealele rafinate aduc in corp anumite substante care fac rau metabolismului, cum ar fi glutenul, amidonul si acidul fitic”, explica un nutritionist celebru.