Kilogramele în plus nu sunt doar o problemă estetică deoarece în majoritatea cazurilor atrag probleme grave de sănătate precum afecţiunile cardiovasculare sau diabetul.
Pentru prevenirea obezităţii şi a riscurilor asociate acesteia, oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Texas au găsit o metodă mai puţin obişnuită. În meniurile resturantelor să fie adăugate în dreptul fiecărui fel de mâncare informaţii despre câte exerciţii trebuie să faci pentru a arde caloriile. Potrivit specialiştilor, această strategie i-ar putea determina pe oameni să mănânce mai puţin.
Pentru testarea acestei metode, cercetătorii au selectat 300 de bărbaţi şi femei cu vârste între 18 şi 30 de ani. Fiecare participant a comandat mâncare dintr-un meniu la alegere: unul nu conţinea informaţii despre conţinutul caloric al alimentelor, altul conţinea numărul de calorii, iar în ultimul scria câte minute trebuie să mergi pe jos pentru a arde caloriile din alimente.
S-a observat că participanţii care au avut ultimul meniu au comandat mai puţină mâncare decât restul.