Sari la conținut

Ingredientele care îți susțin imunitatea, scutul de protecție natural al organismului

Avem nevoie de un sistem imunitar puternic mai mult ca oricând. Care sunt cele mai inspirate alegeri alimentare, în plină pandemie, pentru o imunitate de fier.

Alimentația sănătoasă începe cu micul dejun. Iată care sunt cele mai bune alegeri, potrivit specialiștilor.

Apa caldă cu lămâie și ghimbir

Apa se fierbe cu ghimbirul 10 minute. Studiile științifice au arătat că dacă bem această apă înainte de masă, ne reduce considerabil apetitul. Ne determină să consumăm mai puține alimente solide și calorii, iar slăbirea va fi astfel favorizată. Această modalitate de a te hidrata activează metabolismul. În plus, favorizează eliminarea toxinelor și este un balsam pentru fiecare celulă din corp.

Ceai de echinaceea

Ceaiul de echinaceea este cunoscut pentru faptul că previne și înlătură eficient răcelile. Folosit de secole pentru a ajuta sistemul imunitar să devină mai rezistent, ceaiul de echinaceea are o serie de proprietăți antivirale, antibacteriene si antimicrobiale.

Iaurt cu germeni de grâu

Zincul poate scurta o răceală, iar germenii de grâu sunt printre cele mai importante surse de zinc.

Consumă ananas regulat

Ananasul este folosit în lumea întreagă ca un remediu universal, de la indigestie, până la alergii. Acest fruct care abundă în vitamina C este bogat în fitonutrienți, care acționează precum medicamentele sintetice.

Bromelaina din ananas poate trece de bariera digestivă, absorbindu-se și trecând mai departe în sânge, astfel că aceasta are rol benefic și în alte părți ale organismului. Printre beneficiile aportului de bromelaină se numără și rolul său antiinflamator, atât la nivel osteoarticular (boli inflamatorii), la nivelul sinusurilor (în cazul sinuzitei, atunci când sinusurile sunt inflamate), cât și la nivel digestiv, în cazul unor patologii inflamatorii (colite).

Consumă măceșe

Măceșele sunt bogate în vitamina C, cu puternic efect antiviral. Romanii le foloseau ca remedii pentru 30 de boli.

Măceşele sunt bogate în vitamina C, conțin cantități impresionante de carotenoizi, precursori ai vitaminei A, dar şi vitaminele B1, B2, PP şi K. De asemenea, conțin glucide, pectine, taninuri, acizi organici, terpenoide, glicozide ş.a.m.d.

Infuzia de măceşe se obține din 2,5 g de fructe și 250 ml de apă clocotită. Fructele se lasă la infuzat cu apă fierbinte, timp de zece minute.

Apoi lichidul se strecoară şi se beau patru căni pe zi. Este un ceai indicat în caz de răceală şi gripă, de nivel scăzut de vitamine şi minerale, în caz de imunitate scăzută.

Pentru o imunitate de fier, scapă de obiceiurile nocive: lipsa somnului de calitate, fumatul, sedentarismul, hrana fără nutrienți, consumul de alcool. Fă loc sănătății!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel