Brioșe cu vișine, un desert pe care îl poți pregăti rapid, fără multe ingrediente. Este aspectuos, delicios și sănătos. În cazul în care ai renunțat la zahăr sau vrei să le prepari și să te bucuri de ele fără teama kilogramelor în plus, înlocuiește zahărul cu îndulcitor din stevia.
Ce ingrediente îți trebuie pentru brioșe cu vișine
125 g de unt
125 ml de lapte
300g de făină
200 g de zahăr
2 ouă
2 pliculețe de zahăr vanilat
un vârf de cuțit de sare
un pliculeț de praf de copt
400-500 g de vişine, fără sâmburi
Se cerne făina şi se amestecă cu praful de copt. Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat, sarea şi se mixează în continuare. Se adaugă ouăle, pe rând, şi se amestecă până când compoziția se deschide la culoare.
Se încorporează, cu ajutorul unei linguri de lemn, jumătate din cantitatea de făină, apoi jumătate din cantitatea de lapte.
Se repetă până când se încorporează întreaga cantitate de făină şi lapte. Dacă iese prea groasă, compoziția se subțiază cu una-două linguri de lapte.
Se pune compoziția în formele de brioşe unse cu unt, se aşază deasupra fructele, fără sâmburi, date în prealabil prin făină.
Se coace la 180° C, foc mediu, timp de aproximativ 40-50 de minute, până când trec proba scobitorii.
Se servesc pudrate cu zahăr pudră, sau decorate după dorință.