Din cuprinsul articolului
Branza poate crea uneori neplaceri consumatorilor. Stiai ca majoritatea adultilor nu digera bine lactoza, chiar daca analizele de sange nu semnaleaza o intoleranta genetica? Acesta poate fi motivul pentru care te simti mereu balonata.
Dar stiu cat de greu e sa renunti complet la lactate, pentru ca am fost nevoita sa fac asta din cauza intolerantei, pe care am descoperit-o abia acum cativa ani, dupa stari de rau si disconfort abdominal care ma impiedica sa-mi desfasor activitatile zilnice.
Te-ar putea interesa si: De ce este această brânză cea mai sănătoasă din lume
Dupa ce m-am documentat cat de bine am putut pe aceasta tema, am aflat ca organismul uman nu a fost pregatit pentru a se adapta la consumul de lapte la o varsta adulta – tocmai de aceea intreg procesul de digerare a mancarii este ingreunat din cauza lactozei. In plus, celebrul medic american Dr. Mark Hyman pune lactatele pe lista cu alimentele care ne dau peste cap hormonii si produc inflamatie in corp.
Din fericire, nu toate lactatele sunt atat de rele pe cat se crede. Iti recomand sa excluzi laptele, mai ales daca te baloneaza si iti creeaza disconfort abdominal, insa poti sa pastrezi in alimentatia ta cateva tipuri delicioase de branza, care au un continut minimum de lactoza.
Branza Feta
E printre cele mai delicioase tipuri de branza, dar stiai ca are si un continut minimum de lactoza? Daca iti plac salatele grecesti sau pur si simplu ai adauga branza oricarui fel de mancare, aceasta este o veste buna. Incearca sa gasesti un sortiment cu mai putina sare, pentru ca sodiul poate fi si el vinovat pentru senzatia de balonare. De asemenea, nu uita ca branza feta contine destul de multe grasimi, asa ca nu o consuma in exces: chiar si o cantitate foarte mica va imbunatati gustul mancarurilor.