Sari la conținut

Remediu străvechi care omoară și cele mai rezistente infecții! Dintr-o singură aplicare, fără niciun efect secundar

Cercetătorii au intervievat bătrânii dintr-un sat din Italia, care le-au spus că un simplu ceai din aceste frunze se aplică pe piele și vindecă infecțiile fără efecte secundare.

Studiul s-a realizat în 2015, însă în aceste vremuri când avem de-a face cu atâta rezistență la antibiotic, e mai important ca niciodată să fim la curent cu astfel de descoperiri naturiste!

Frunzele de castan au fost folosite de mult în remediile populare tradiționale pentru tratarea infecțiilor pielii și au inspirat noi cercetări interesante.

Cassandra Quave, doctor în botanică la Universitatea Emory, a spus că ceea ce este deosebit de fascinant este faptul că, în loc să ucidă stafilocul, acest extract botanic funcționează prin eliminarea capacității Staphlococcus aureus de a crea toxine care provoacă leziuni tisulare.

Bacteriile rezistente la antibiotice provoacă anual cel puțin două milioane de boli și 23.000 de decese în Statele Unite, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor.

Deoarece extractul de frunze de castan blochează virulența și patogenia Staphlococcus aureus fără rezistență la antibiotice, această nouă descoperire este foarte promițătoare în tratarea și prevenirea infecțiilor rezistente la antibiotic, de tip Stafiloc auriu, detașându-se din sfera acestor tipuri de bacterii.

Quave a intervievat sute de persoane, în special în Italia, unde localnicii și vindecătorii le-au spus cum să facă un ceai din frunzele castanului și să îl aplice pe piele, pentru a trata infecțiile și inflamațiile pielii.

Cercetătorii au identificat 94 de substanțe fitochimice în frunzele de castan și au remarcat capacitatea uluitoare de vindecare cu precădere din două: ursen și oleanen, cele mai active împotriva stafilococului auriu.

O doză infimă de 50 micrograme a distrus bacterii rezistente de pe pielea șoarecilor de laborator, oprind deteriorarea țesuturilor și a globulelor roșii.

Extractul rămâne activ și la fel de puternic chiar și după două săptămâni de la expunere!

Minunat este că nu dăunează în niciun fel pielii, potrivit cercetătorilor.

Sursa: Cassandra L. Quave, James T. Lyles, Jeffery S. Kavanaugh, Kate Nelson, Corey P. Parlet, Heidi A. Crosby, Kristopher P. Heilmann, Alexander R. Horswill. Castanea sativa (European Chestnut) Leaf Extracts Rich in Ursene and Oleanene Derivatives Block Staphylococcus aureus Virulence and Pathogenesis without Detectable Resistance. PLOS ONE, 2015; 10 (8): e0136486 DOI: 10.1371/journal.pone.0136486

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel