Sari la conținut

Elixirul tinereții, bun pentru creier, inimă și piele! Beneficii dovedite ale celei mai populare băuturi ale toamnei

Mustul este cea mai populară băutură a toamnei și dincolo de tradiție și de minunata culoare rubinie, este o băutură care are grijă de sănătatea inimii, a creierului și a pielii.

Știința îi confirmă proprietățile antioxidante. Este o puternică băutură detoxifiantă. Beneficiile mustului sunt notabile.

Valoarea medicinală a strugurilor este cunoscută din timpuri străvechi, de peste 6000 de ani, mulțumită egiptenilor.

Sunt cei care au folosit sucul de struguri în unguente pentru tratamentul pielii, dar și al bolilor de ochi.

Apoi, egiptenii au folosit vinul pentru elixirele lor. Inventaseră o sumedenie de leacuri pentru greață, constipație, holeră, varicelă, boli hepatic, chiar și cancere.

A fost nevoie de decenii de cercetare și evoluție tehnologică pentru a înțelege de ce strugurii și extractele de struguri fac minuni pentru sănătate.

Studii recente reconfirmă proprietățile cardioprotectoare, cu precădere ale mustului și vinului roșu.

Mustul mai are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, poate echilibra tensiunea și întârzia îmbătrânirea. Ajută în complicațiile de prostată și digestive. Iată câteva trăsături detaliate.

Cardioprotector

Strugurii conțin cei mai puternici antioxidanți, iar resveratrolul este cel mai important. Și sucul de struguri este la fel de bun. Strugurii roșii și purpurii împiedică formarea cheagurilor, cresc nivelul de colesterol bun (HDL), reduc inflamația vaselor de sânge și le ajută să se relaxeze.

Studiile arată cum sucul de struguri poate controla tensiunea sistolică, mai ales în cazuri de hipertensiune. – SURSA

Un suc natural nefermentat, băut de două ori pe săptămână îmbunătățește fluxul sanguin și poate scădea colesterolul rău (LDL).

Previne pierderile de memorie la persoanele în vârstă

Sucul de struguri are calități antioxidante și antiinflamatorii și poate îmbunătăți funcțiile neurologice. Consumul constant poate reduce demența! – SURSA

Proprietăți anticancerigene

Strugurii negri sau sucul din acești struguri creează o armură împotriva celulelor canceroase.

Un studiu efectuat în Coreea arată că un consum zilnic de struguri are ca efect reducerea considerabilă a stresului oxidativ, care poate afecta sistemul imunitar. În plus, strugurii cresc capacitatea antioxidantă a plasmei.

Fitochimicalele strugurilor ucid celulele canceroase din colon, încă se studiază cum reușesc să fie selective printre celulele canceroase.

De asemenea, ajută pacienții supuși chimioterapiei să facă față stării de rău, de greață, iar sucul de struguri este o variantă naturală, sănătoasă, eficientă și mult mai ieftină decât medicamentele complementare chimioterapiei.

Alte studii care au cercetat efectele consumului de struguri sau al mustului, dar nu fermentat, au mai găsit și alte beneficii: ajută în problemele de prostată, ajută enorm flora intestinală și digestia, inhibă răceala și virusurile enterice virale, responsabilul fiind resveratrolul, un adevărat elixir al sănătății și longevității.

De asemenea, resveratrolul face minuni pentru piele, conferindu-i suplețe, sănătate, luminozitate.

Iată câteva valori nutriționale ale sucului de struguri:

Un pahar de 250 ml conține: 213 g apă, 152 kilocalorii, 0.94 g proteină, 0.33 g grăsimi, 35.93 g zaharuri, 17.23 g glucoză, 18.62 g fructoză, 28 mg calciu, 0.63 mg fier, 25 mg magneziu, 35 mg fosfor, 263 mg potasiu, 13 mg sodiu, 0.18 mg zinc, 0.046 mg cupru, 0.605 mangan, 349 g fluor.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel