Sari la conținut

Elixirul tinereții veșnice. Aceste fructe pline de antioxidanți previn bolile și îmbătrânirea

Sunt roşii, mărunte, au un gust dulce-acrişor şi seamănă cu măceşele. Tibetanii spun că sunt un izvor de fericire şi tinereţe.

Fructele de goji sunt un izvor de sănătate. Medicii ne recomandă să consumăm în fiecare zi aproximativ 25 de grame. Beneficiile sunt numeroase: goji ne scapă de oboseală şi previn şi îmbătrânirea prematură a pielii.

Se pot consuma crude, gătite sau uscate și sunt folosite în ceaiuri, sucuri, vinuri și medicamente.

Studiile au scos la iveală că fructele de pădure printre care și goji aduc beneficii importante pentru sănătate, datorită conținutului de antioxidanți. Goji sunt și o sursă importantă de vitamina A.

Testele de laborator au demonstrat că antioxidanții prezenți în goji anihilează efectele radicalilor liberi, prevenind bolile și îmbătrânirea.

Printre beneficiile fructelor Goji mai putem numi: echilibrează glicemia, ajută în cadrul dietelor de slăbit, remediu pentru durerile de cap, stopează tumorile, reduc efectul toxic al chimioterapiei, protejează ficatul, previn greaţa în cazul gravidelor.

Un studiu chinez publicat în 1994 a demonstrat că 79 de persoane cu cancer au răspuns mai bine la tratament atunci când goji a fost adăugat în regimul lor alimentar.

Efectele secundare

Fructele de goji se pare că ar putea interacționa cu medicamentele anticoagulante, cum ar fi warfarina. De asemnea, pot interacționa și cu medicamentele pentru diabet și cu cele pentru hipertensiune.

Un kilogram de goji ajunge să coste chiar şi 65 de lei. Fructele pot fi adăugate la supe, prăjituri, salate ori deserturi. Sunt recomandate şi în curele de slăbit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel