Inima sanatoasa cu alimentatie potrivită. Stiai ca sanatatea inimii incepe in farfurie? Iata ce alimente nu ar trebui sa lipseasca din meniul tau zilnic.
Doi din trei romani sufera de o afectiune cardiovasculara, iar in ultimii ani, bolile de inima afecteaza tot mai multi tineri. Situatia ar sta altfel daca am lucra putin la capitolul preventie. Prima schimbare pe care o recomanda toti medicii: alimentatia. De aceea, nu uita sa mananci cat mai des:
Peste gras
Pestele gras nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia nimanui, pentru ca este bogat in acizi grasi Omega-3, cunoscuti pentru efectele benefice asupra inimii. Consumul de macrou, somon, sardine, ton si pastrav ajuta astfel la reglarea tensiunii. Mai mult, potrivit unui studiu, pe termen lung reduce depozitul de grasimi de pe peretii arterelor si scade riscul de boli cardiovasculare. Este bine sa consumi peste salbatic si nu de crescatorie, care poate contine pesticide.
Nuci
O mana de nuci consumate zilnic tine departe bolile de inima. Asta pentru ca nucile sunt bogate in acizi grasi Omega-3, magneziu, fitosteroli si fibre care ajuta la scaderea colesterolului. Trebuie consumate in stare cruda, si le poti adauga si in salate sau paste.
Ulei de masline
Bogat in grasimi nesaturate, uleiul de masline scade colesterolul si reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiovasculare.
Citeste continuarea pe andreearaicu.ro in acest LINK