Din cuprinsul articolului
Cancerul. Cunoscută drept boala secolului al XXI-lea, cancerul este o afecțiune ce se manifestă prin multiplicarea necontrolată a celulelor și care afectează milioane de oameni la nivel mondial, de toate vârstele.
În România, în schimb, potrivit statisticilor furnizate de Asociația Bolnavilor de Cancer din România, anul trecut, aproape 51 de mii de români au pierit din cauza unei forme de cancer, iar mai bine de 83 de mii au fost diagnosticați cu această boală.
Conform specialiștilor, cancerul este o afecțiune ce se manifestă prin diviziunea necontrolată și anormală a unui grup de celule și poate afecta toate părțile corpului, inclusiv pielea, sângele, creierul și oaselor. Până acum, însă, specialiștii au identificat peste 200 de forme de cancer și nu toate se manifestă prin dezvoltarea unei tumori. Spre exemplu, leucemia este o afecțiune ce se manifestă la nivelul sângelui, sistemului limfatic și în măduva spinării.
Există numeroase forme de cancer, acestea fiind clasificate în funcție de tipul de celulă, de țesut ori de organul afectat. Spre exemplu, carcinoamele, care se întâlnesc în aproape 85 la sută din totalitatea cancerelor se dezvoltă la nivelul țesuturilor epiteliale externe ori interne, precum cancer de plămâni, de sân, de piele, de colon sau de prostată. Sarcoamele, în schimb, sunt cancerele care apar în cazul țesuturilor de susținere a structurii corpului, precum oase și mușch, în timp ce limfoamele sunt cancere dezvoltate la nivelul celulelor sistemului imunitar, în special în ganglionii limfatici. Leucemiile, însă, sunt tipuri de cancere care iau naștere în măduva sângelui, unde se formează celulele sângelui.
Cancer – principalele simptome
Există numeroase forme de cancer, motiv pentru care și simptomele acestora nu sunt ușor de prevăzut ori de identificat, mai ales că în cazul unor persoane, acestea pot să nu apară deloc, în timp ce alții pot să se confrunte cu simptome încă de la primul stadiul al bolii.
Așadar, printre cele mai întâlnite simptome în rândul cancerelor se numără pierderea inexplicabilă în greutate, dar și oboseala accentuată, întrucât celulele canceroase au nevoie de multă energie pentru a se dezvolta, motiv pentru care pacienții se confruntă cu oboseală și cu dificultăți de respirație.
Un alt simptom ce poate indica o formă de cancer este febra, mai ales în cazul celor care afectează celulele sangvine, precum leucemie și limfom.
Durerea, menținerea unei stări generale de rău, reducerea poftei de mâncare, modificarea comportamentului alimentar, dureri în corp ori în articulații care persistă pot indica, de asemenea, anumite forme de cancer.
În cazul cancerului de piele, în schimb, pielea își poate modifica culoarea ori textura sau pot să apară răni ce nu se vindecă.
Cancerul colorectal ar putea fi identificat din cauza modificării tranzitului intestinal, precum diaree, constipație, prezența sângelui în scaun, dureri abdominale, probleme digestive.
Rănile greu vindecabile, sângerările excesive, febra, infecțiile repetate și pierderea accentuată în greutate poate indica prezența unui cancer de sânge.
Conform experților în medicină, tumorile nu sunt sinonime cu forme de cancer, întrucât acești termei sunt distincți și descriu două condiții diferite ale stării de sănătate.
Mai exact, tumora este definită ca fiind proliferarea excesivă a unor celule din corp, cu posibilitatea apariției unei formațiuni în organism, aceasta putând fi benignă ori malignă, adică canceroasă. Tumora canceroasă, însă, apare atunci când celulele se divid rapid și încep să invadeze țesuturile învecinate și să se răspândească în alte zone ale organismului, atunci când apare metastaza.
Cancer – Ce este metastaza
Astfel, metastaza este definită prin extinderea tumorii din situsul primar în zone distincte distante, spre exemplu, cancerul mamar se poate răspândi la nivelul oaselor.
Tumorile benigne, în schimb, nu au capacitatea de difuzare și nu apare metastaza în cazul acestora. Totuși, acestea pot fi recurente, întrucât pot să apară extrem de repede. De asemenea, se pare că tumorile benigne sunt asimptomatice și nedetectabile o lungă perioadă de timp, acestea fiind, de cele mai multe ori, identificate întâmplător.
Tumorile maligne pot fi identificate în urma unor simptome precum apariția febrei, pierderea în greutate, stare generală de rău, incapacitatea de vindecare a rănilor, dar și modificări ale tranzitului intestinal.
Metastaza implică mai multe etape. Prima dintre ele este extinderea locală a cancerului primar, după care are loc desprinderea celulelor de pe tumora primară și penetrarea în ganglionii limfatici învecinați. Apoi, acestea se propagă la nivelul vaselr de sânge, iar mai apoi are loc diseminarea cancerului la alte organe.
Spre exemplu, cancerul ovarian se metastazează, de cele mai multe ori la plămâni, ficat, peritoneu, în timp ce cancerul mamar la plămâni, oase, ficat și creier. Cancerul de prostată se extinde la plămâni, ficat, oase și glande suprarenale, iar cancerul de stomac și colorectal la peritoneu, plămâni și ficat. Cancerul tiroidian și de vezică urinară se metastazează la plămâni, ficat și oase.
Care este tratamentul naturist care ajută rapid in lupta cu cancerul?
După cum puteți vedea aceste tipuri de cancer pot fi diferite sau unele pot aduce mai multe complicații decât ne putem imagina.
Suferința este foarte mare atunci când apare această maladie, atât pentru pacientul in cauză cât și pentru întreaga familie.
Dar natura nu ne lasă iar plantele date de Dumnezeu au avut mereu un rol important ân refacerea organismului și există tratamente recunoscute care dau rezultate foarte bune pentru sistemul imunitar și acestea sunt doar de la Medicinas, lider in distribuția de suplimente pentru bolnavii de cancer, si singura companie cu cazuri reale filmate ale pacienților diagnosticați cu metastaze.
Dacă aveti cancer și doriti mai multe informatii gratuit puteți solicita detalii la tel. 0723.269.701 sau pe www.medicinas.ro