Încă de la început trebuie spus că o persoană cu diabet zaharat de tip 1 care călătorește în afara țării trebuie să se informeze. Mai exact, este indicat să se documenteze despre termenii asigurării medicale. În plus, este bine să știe ce spitale există în apropiere și ce farmacii există acolo unde se va caza.
La fel de importantă este și verificarea datei la care a fost emisă ultima rețetă de insulină. Nu în ultimul rând contează și verificarea rezervelor de insulină cât și a consumabilelor.
Iată ce este indicat să faci înainte de a pleca în vacanță:
- Mergi la medicul tău diabetolog pentru un control. Așa te vei asigura că totul este bine. Nu ezita să-l întrebi tot ceea ce ai pe suflet și este legat de vacanța ta.
- Roagă-ți medicul să-ți ofere detalii despre aspectele managementului diabetului în călătorie. Mai exact, despre dozele de insulină. Cum se adaptează acestea în funcție de condițiile climatice, de alimentația pe care o vei întâlni în concediu, de efortul pe care îl vei depune. Nu uita de schimbarea fusului orar și de modificările pe care acesta le poate aduce dozelor de insulină.
- Este esențial să ai o scrisoare medicală și o rețetă de insulină.
- Asigură-te că iei cu tine o doză dublă de insulină. Ia cu tine pen-uri compatibile cu insulina folosită. Ia și seringi gradate pentru injectarea insulinei, pentru cazul în care se defectează pen-ul. Nu uita acele și recipientele portabile pentru obicete înțepătoare. Pune în bagaj și cateterele, serter-ul și rezervoarele pentru insulină.
- În bagaj trebuie să existe kitul pentru hipoglicemie. Acesta ar trebui să conțină glucagonul. Tot în kit trebuie să fie zahar și tablete de glucoză/dextroză.
- Ia cu tine toate documentele medicale, inclusiv o prescripție de insulină pentru situația când trebuie cumpărată insulină.