Un nou studiu aduce în atenția noastră importanța majoră a acestui aliment pentru sănătatea noastră gastrică. Se pare, după ultimele concluzii, că oamenii care consumă regulat iaurt scad la JUMĂTATE riscul de cancer.
Studiul condus de Universitatea din Washington sugerează că o persoană care consumă de două ori pe săptămână iaurt nu mai dezvoltă polipi colonici, care pot deveni canceroși.
Studiul este de amploare, întrucât au fost monitorizați peste 32.000 de oameni timp de 25 de ani! Cei care au consumat iaurt săptămânal au avut cu 19% mai puține adenoame, adică tumori benigne, în intestine.
Consumatorii declarați au dezvoltat cu 26% mai puține tumori canceroase. Cercetătorii au spus că nu pot preciza motivul pentru care iaurtul scade riscurile excrescențelor pre-canceroase, dar se crede că responsabile ar fi două bacterii care se găsesc în iaurt: Lactobacillus bulgaricus și Streptococcus thermophilus, potrivit cotidianului The Independent.