Chiftele vegetariene delicioase, o alegere cum nu se poate mai bună, dacă ți-ai propus să te hrănești mai sănătos.
Ce părere ai despre conopidă? Te-ai fi gândit vreodată că poate fi un înlocuitor de ispravă al cărnii sau al cartofului? Știi că poți faci chiar blat de pizza din conopidă?
Astăzi vă prezentăm o rețetă de chiftele vegetariene. Amestecați într-un bol următoarele ingrediente:
500 ml apă, 1 conopidă desfăcută buchețele, 1 ou mare, făină fără gluten, arpagic tocat, usturoi tocat după gust, de preferat verde, un praf de sare, 2 lingurițe ulei de avocado.
Opăriți conopida în apă, apoi blenduiți-o dar nu să fie pastă, ci să rămână grosuță. Introduceți în compoziție celelalte ingrediente. După care întindeți hârtie de copt într-o tavă și cu ajutorul unei linguri, formați chifteluțe în ce formă doriți. Dați la cuptor până devin crocante la exterior. Merg de minune cu un sos de usturoi sau cu o salată generoasă de vară. Chifteluțele acestea se servesc calde.
Se mănâncă imediat, nu se refrigerează. În plus, pot fi savurate și de adepții dietei low carb, fiindcă ei nu se pot bucura de chifteluțele din cartofi. Este o rețetă fără contraindicații. Chiftelele nu îngrașă și puteți mânca atât cât doriți.