Ritualul tău zilnic de frumusețe are în centrul preocupărilor, îngrijirea tenului și întârzierea apariției ridurilor? Perfect, însă nu trebuie să omiți îngrijirea mâinilor. Mai ales, în sezonul rece ele pot fi puternic afectate de gerul de afară. În plus, nu uita: se spune că mâinile sunt primele care trădează semnele îmbătrânirii. Învață să ai grijă de ele!
Iarna, primele care au de suferit sunt exact mâinile. Temperaturile scăzute de afară, aerul uscat din casă sau de la birou, fac ca pielea să se usuce sau să se crape, iar mâinile să fie aspre. Specialiștii în frumusețe susțin că mâinile și fața suferă cel mai mult iarna, fiindcă sunt zonele cele mai expuse, iar la nivelul mâinilor se produce cantitatea cea mai mică de sebum protector. Mai mult, acestea sunt agresate și de alți factori. Astfel, să nu uităm că și apa de la chiuvetă este dură și usucă pielea, de aceea, atunci când speli vasele este indicat să folosești apă călduță și nu rece sau fierbinte. De asemenea, ai grijă ca săpunul pe care-l folosești să aibă pH neutru. Dacă ai observat că detergenții de spălat vase îți usucă mâinile, cumpără-ți mânuși speciale cu ajutorul cărora îți vei proteja mâinile de agresivitatea detergenților.
Uite cum să-ți îngrijești mâinile:
Prima regulă este hidratarea intensă. În sezonul rece trebuie să-ți cumperi o cremă specială care are rolul de a hidrata mâinile. În fiecare seară să nu uiți să te dai cu cremă. De asemenea, și înainte de a ieși din casă este bine să te dai cu cremă. Atenție! Crema se aplică întotdeauna după ce te-ai spălat de mâini și indicat este să o achiziționezi din farmacii.
La câteva zile, fă o exfoliere a mâinilor. Iarna, specialiștii susțin că nu e cazul să-ți exfoliezi des pielea de pe mâini. Explicația este că dacă pielea moartă este îndepărtată prea des va face ca mâinile tale să fie sensibile la frig. În plus, va accelera deshidratarea lor.
Folosește măștile destinate mâinilor! După exfoliere este bine să aplici o mască nutritivă pe care o poți cumpăra de la farmacie.
Și alimentația are un rol esențial. De aceea, este indicat să mănânci de două ori pe săptămână pește gras – somon, macrou, hering. Aceste specii de pești sunt bogate în acizi grași Omega -3 care ajută la menținerea sănătății celulelor epidermice. De asemenea, avocado și nucile sunt surse bogate de acizi grași așa că le poți consuma cu încredere ori de câte ori poți.
De ajutor îți sunt și vitaminele, mai ales cele din complexul B și vitaminele A, E și C contribuie la menținerea sănătății pielii. Întreabă medicul sau farmacistul ce vitamine și minerale poți lua și care este doza necesară.
Important când ieși din casă este și purtarea mănușilor. Acestea au rol de protejarea a mâinilor, așa că atunci când afară este frig nu ezita să le porți, însă ai grijă ca materialul din care sunt confecționate să fie natural.
Remedii naturale pentru sănătatea mâinilor:
- Gelul de aloe vera aplicat pe mâini va ameliora uscarea lor. Acest gel are în compoziție acizi care contribuie la eliminarea straturilor de celule moarte.
- Din avocado poți face un piure pe care ulterior să-l aplici pe mâini. Vei constata cum uleiul obținut acționează ca un emolient asupra mâinilor tale.
- Uleiul de măsline. Datorită antioxidanților și acizilor grași esențiali din componența sa, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru mâinile uscate. Acest produs hrănește și hidratează pielea, prevenind îmbătrânirea prematură care poate surveni din cauza îngrijirii necorespunzătoare.
- Iaurtul natural este unul dintre cele mai bune produse pentru îngrijirea pielii. Pe lângă efectul său hidratant, acest aliment conține un compus activ numit acid lactic care acționează asemenea unui agent de curățare și exfoliere natural, putând îndepărta celulele moarte ale pielii.