Sari la conținut

Caută cuvinte cu impact vizual maxim şi astfel te vei încărca de vibraţia lor pozitivă

^ A frecventa un cerc de prieteni greșit vă poate afecta serios stima de sine. Amicii adevărați trebuie să vă asculte și să vă trateze cu respect

Caută cuvinte cu impact vizual maxim. Cuvântul creează, cuvântul naşte viaţa, cuvântul dă direcţia. Gândeste-te doar câte cuvinte au rol decisiv în viaţa noastră, potrivit. Şapte cuvinte este  bine să  eviţi să le pronunți, potrivit acvaria.com.

Toate sunt cuvinte si, desi par atat de banale, ele poarta o incarcatura  mai mare decat ai putea crede.

  • Un simplu DA ne decide starea civila
  • Un banal ADIO inchide un capitol
  • Un scurt SALUT iti deschide o lume
  • Numele tau iscalit pe o hartie dicteaza soarta bugetului tau
  • O cerere in casatorie este si ea creatoare de lumi

1. Evită să spui NU! Transformă orice frază într-o afirmaţie

Scoate din vocabular negatia. Vei vedea ca totul capata alta energie in ceea ce faci. Evita cuvinte precum: nu pot, nu cred, nu stiu, nu am, nu sunt, nu merit, nu merge… Toate pot fi transformate usor in afirmatii clare si pozitive.

In loc de ”nu pot” SPUNE ”fac tot posibilul sa…”

In loc de ”nu stiu” SPUNE ”trebuie sa invat cum sa…”

In loc de ”nu merge” SPUNE ”lucrez inca la…”

2. Evită cuvântul ÎNCERC

Cuvantul INCERC contine din start o doza de nesiguranta. Cand spui „incerc sa ajung la timp”, pui deja o marja de eroare asumata din start, pentru ca daca nu ajungi la timp, de fapt chiar te-ai tinut de cuvant: doar ai incercat – dar n-a iesit – nu ai si ajuns la timp. Daca eviti cuvantul incerc, iti asumi succesul actiunii si pornesti spre scopul final pozitiv deplin.

Ca atare: de cate ori decizi ceva, nu spune „incerc sa fac…”, ci „voi face …”, „voi reusi sa…”. Programarea mentala pozitiva genereaza succesul!

3. Evită cuvântul PROBLEMĂ

De cate ori nu spui ”e o problema care…”. Ei, daca ai renunta la cuvinte de acest gen si le-ai formula altfel, problema nici nu ar mai exista.

Ca atare: in loc de ”problema” spune ”proiect”, ”actiune”, ”provocare”, ”situatie”, cum doresti, pentru ca problema chiar ti va crea probleme!

4. Evită cuvintele cu încărcătură negativă: dezastru, ghinion, groaznic, rău, haos…

Multi isi incep povestea vietii lor cu tot felul de cuvinte de genul: viata mea a fost un dezastru, planul sentimental a mers ingrozitor, cariera mea este un esec, am ghinion orice as face, sunt blocat intr-o zona sumbra de cativa ani, sunt singur de ani de zile… Cand emiti un gand, cand spui o poveste, cand descrii o situatie, fii atent din start ce incarcatura dai cuvintelor folosite. Practic, poti sa-ti programezi mental viata intr-o tenta negativa chiar printr-un singur cuvant.

Ca atare: evita cuvintele cu impact negativ: dezastru, catastrofa, necaz, tristete, suparare, chin, depresie, boala, ghinion, singurate. Nu-ti mai prezenta viata – trecutul, prezentul, viitorul – in cuvinte cu un continut negativ major. Schimba polaritatea frazelor ale, din negatii in afirmatii! În loc de ”sunt singur” ”nu am pe nimeni” ”viata mea sentimentala e un dezastru” SPUNE ”caut persoana potrivita mie” sau ”stiu ca voi intalni omul visat de mine la momentul potrivit”. In loc de ”nu gasesc un loc de munca” SPUNE ”acum sunt intre doua joburi” sau ”ma indrept spre altul mai bun”. În loc de ”nu am bani pentru…” SPUNE ”adun acum bugetul necesar pentru…” sau ”sunt pe cale sau caut solutii sa obtin suma necesara pentru…”. În loc de ”am nevoie de cutare lucru” SPUNE ”îmi doresc cutare lucru” (si cuvantul nevoie are conotatii negative). În loc de ”nu am noroc la femei/barbati” SPUNE ”caut persoana cea mai potrivita mie” s.a.m.d.

5. Evită formulările care oferă din start o soluţie negativă

De multe ori lumea spune: „Relatia aceasta se va termina cu o casatorie?”. Practic, o astfel de formulare programeaza finalul sigur, pentru ca persoana gandeste de fapt ca totul se va termina intr-o zi.

Ca atare: în loc de ”relatia mea se va termina cu o casatorie? SPUNE ”relatia aceasta duce/ajunge la o casatorie” sau ”va fi incununata cu o casatorie”, nicidecum cum se va termina relatia mea? Chiar vrei sa se termine?

6. Evită etichetele, judecatile, cuvintele negative aruncate aiurea

Nu transmite nimanui ganduri sau cuvinte dure, efectul lor ar putea fi mai mare decat ai putea crede. Adu-ti aminte de cate ori ai spus cuiva „esti un prost”, „du-te dracului” etc, ca sa aflati, dupa o vreme, ca persoana respectiva chiar a trecut printr-un moment critic. Sau de cate ori ai auzit despre tine un cuvant negativ si te-ai influentat atat de tare, incat chiar s-a trasnformat in realitate. Toate aceste situatii sunt urmare a energiei transmise prin cuvinte de la unii la altii.

Ca atare: evita sa pui etichete necuvenite (ba chiar si cuvenite) cuiva, deoarece chiar si barfa, critica sau judecata sunt forme-gand sau cuvant  ce arunca asupra celui caruia i le spui poveri energetice negative care mai devreme sau mai tarziu isi vor face efectul.

7. Evită să arunci vorbe rele la final de drum

De cate ori n-ai auzit ca fostul iubit are cine stie ce probleme la un an dupa ce v-ati despărtit? Sau ca fosta sotie trece prin dificultati majore dupa ce ati divortat? E pentru ca, la finalul relatiei, nu ai putut trece peste toate cu capul sus si ai aruncat vorbe – firesti, omenesti, poate – care s-au lipit de aura sa energtica precum un scai si care i-au subrezit scutul energetic.

Ca atare: oricat de greu ar fi, oricat de urata ar fi separarea, inchide acel capitol trist din viata ta fara vorbe aruncate la furie, de genul ”las ca ai sa platesti tu” sau ”sa ti se intoarca dublu” pentru ca, din pacate, de cele mai multe ori chiar se intampla. Mai degraba spune ”te iert”, ”ma eliberez”, ”te el.iberez”, ”iti dau drumul”, ”trec peste asta”, ”ce a fost a fost”, ba chiar si un sincer ” multumesc pentru rolul pe care l-ai jucat in viata mea” ar fi de preferat pentru a te debarasa complet de fosta iubire, fara a purta sentimente.

In prima parte a articolul ai citit ca e bine sa eviti cuvintele sau expresiile sau formularile cu conotatii negative si sa le inlocuiesti cu formulari pozitive si cu afirmatii.

1. Înconjoară-te vizual de imagini şi cuvinte frumoase, motivaţionale

Oriunde te-ai afla, decoreaza-ti spatiul de imagini frumoasem dar si de cuvinte pozitive! Nu pune pe peretii incaperilor, pe desktop ca imagine de fundal sau chiar pe ecranul telefonului, fotografii sau imagini cu impact vizual negativ care inspira agresivitate – animale salbatice feroce – ce inspira haos si dezordine – imagini dure sau complicate – ci cauta doar imagini care iti plac: peisaje, culori armonioase, fotografii dragi, animale de casa. Ca atare: scrie pe perete, pe obiecte, oriunde doresti, cuvinte cu impact pozitiv: zambeste, sunt fericit, iubesc, armonie, te iubesc, totul este bine, pot, reusesc etc. Privindu-le cat mai des, acestea vor intra in amprenta ta energetica si devin realitate. cauta cuvinte cu impact vizual maxim si astfel te vei incarca de vibratia lor pozitiva.

O astfel de conotatie o are ”binecuvantarea casei”, un cadou pe care l-ai putea oferi cu draga inima unui prieten la inceput de drum, intr-o casnicie, familie sau casa noua.

2. Ascultă melodii cu texte pozitive

Cand esti singur sau parasit, evita sa te impovarezi o data in plus cu alte si alte motive de tristete si nostalgie, ca atare evita sa asculti melodii romantice – eventual chiar sa citesti carti sau sa vezi filme cu aceeasi vibratie –  legate de dor, de uitare, de foste relatii, de amintiri etc. Asculta muzica motivanta, care sa-ti ridice nivelul de energie si sa te ajute sa-ti recapeti optimismul. Daca dupa o departire asculti doar cantece despre fosta iubire, nu faci altceva decat sa ramai blocat in trecut. Daca esti genul care asculta melodii de iubire, asculta melodii care vorbesc despre viitor, despre iubiri are vor veni, ca atare inchide radioul daca iar incepe vreo melodie plangacioasa despre ce bine era cand eram in doi.

3. Urează cuiva ceva cu toată inima!

Se cunoaste deja forta blestemelor – unele din ele mostenite din generatie in generatie – dar se cunoaste impactul major al vorbelor frumoase.
Ca forme de cuvitnte pozitive ar fi: binecuvantarea, urarile de ziua noastra – ce bine ar fi sa vina chiar din inima! – toastul la o nunta sau la un eveniment, inchinarea in numele cuiva la un pahar de vin, felicitarile de an nou, sms-urile transmise cu diverse ocazii, urarile de bine la diverse ocazii, urarile de bun venit sau de despartire, urarile la inceput de saptamana sau la inceput de weekend, chiar si simplul buna ziua – nu sunt altceva decatf ormule magice cu rolul de a transmite celuilalt un dram de energie pozitiva. Cuvintele poarta informatia, vibratia energiei transmise. Daca aceste cuvinte ar fi imbracate intr-o aura de ganduri bune si sincere – adica nu raman niste vorbe spuse, ci sunt si gandite, programate, incarcate ca o transmisie de energie benefica catre celalalt – efectul cuvintelor ar creste odata in plus. Ca atare: cand urezi cuiva ceva, n-o face ca si cum ai spune un cliseu, ci chiar gandeste ceea ce spui!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel