Dacă nivelul de hemoglobină este redus, puteți suferi de oboseală cronică, vă puteți simți slăbit și chiar puteți face anemie. Pentru a preveni astfel de neplăceri, este foarte important să consumați alimente bogate în fier.
Stafide. Sunt o importantă sursă de fier și pot fi ușor incluse în cerealele dv., terciurile sau iaurtul pe care îl consumați. Dacă sunteți diabetic, nu ar trebui să consumați multe stafide, întrucât vă vor crește nivelul glucozei.
Roșii uscate la soare. Roșiile conțin mult fier, dar și vitamina C, care ajută la o mai bună absorbție a fierului în organism.
Le puteți adăuga la humus, în omletă sau salată și să le savurați gustul bun și beneficiile pentru sănătate.
Curmale japoneze. Abundă în fier și vitamina C, au o capacitate extraordinară de a crește nivelul hemoglobinei.
Caise deshidratate. De asemenea, bogate în fier și vitamina C, dar și în fibre, vă scapă și de constipație. Le puteți mânca pur și simplu sau le puteți adăuga în iaurturi sau cereale.
Dudele. Dintre toate fructele de pădure, dudele sunt cele mai bogate în fier, conțin și proteine, care cresc nivelul hemoglobinei.
Curmalele. Ne ajută să ne stăpânim poftele alimentare, dar sunt foarte bogate în zahăr, așa că diabeticii trebuie să le consume cu mare grijă și doar cu avizul medicului.
Rodiile. Vă vor crește nivelul de hemoglobină mulțumită cantității generoase de vitamina C pe care o dețin, iar fierul va fi optim absorbit.
Coacăzele. Se aseamănă mult cu fructele de pădure. Pot fi adăugate în prăjituri, clătite și smoothie-uri. Abundă în fier și proteine, care sunt foarte bune pentru sânge.
Pepenele. Nu doar că vă hidratează și vă împrospătează organismul, dar și accelerează nivelul hemoglobinei, pentru o sănătate de fier.
Prunele uscate. Prunele sunt foarte bogate în fibre și sunt cel mai bun remediu împotriva constipației. Abundă în fier și sporesc producția de hemoglobină.