Sari la conținut

Un aliment foarte iubit a creat o CONTROVERSĂ imensă în lumea online. Un studiu recent spune că ar cauza CANCER

În ultimele zile, internauții caută frenetic informații despre acest aliment.

După ce un studiu prezentat în revista Nature a sugerat că un aminoacid care se găsește în legume, pe nume asparagină, poate contribui la răspândirea unei forme agresive de cancer mamar în organism, căutările pentru termenii precum „sparanghelul provoacă cancer” și „cancerul de sân de sparanghel” au atins cote inexplicabile.

Există câteva aspecte foarte importante legate de acest studiu. În primul rând, a fost efectuat pe șoareci, relatează sciencealert.com. Nu întotdeauna rezultatele apărute la șoareci sunt relevante și pentru oameni. Iar asparagina nu cauzează cancer nici măcar în corpul șoarecilor, ci doar a dus la răspândirea mai rapidă a unui cancer existent, în organismele rozătoarelor.

Savanții spun că dacă un nou studiu confirmă și la oameni legătura între asparagină și răspândirea rapidă a cancerului, atunci poate că vor găsi noi modalități de a trata cancerul mamar.

În acest caz, medicii vor încerca variante care blochează producția de asparagină în corp și evitarea acesteia în alimentație.

Oamenii produc asparagină în mod natural în organism, acest compus chimic care se găsește în multe alimente, nu doar în sparanghel, ci și în lapte, carne de vită, carne de pasăre, în ouă, pește și fructe de mare.

De asemenea, acest aminoacid este prezent și în cartofi, nuci, leguminoase, semințe, soia și cereale integrale. Într-adevăr, sparanghelul este cel mai bogat în acest compus, spre deosebire de celelalte alimente enumerate, care îl conțin în cantități infime.

Specialiștii reiterează că deocamdată nu există motive serioase pentru a renunța la consumul de sparanghel.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel