Desfăcutul băuturii spumante la trecerea dintre ani este o tradiție bine împământenită în ritualurile de bază ale nopții dintre ani.
E posibil ca și tu să fi făcut această greșeală. Iată cum este corect! Întâi, se dă jos folia de pe dop. Nu scoteți și filetul de sârmă! Doar folia. Apoi țineți dopul apăsat cu degetul mare și răsuciți de 6 ori filetul de sârmă.
Ajutați-vă cu un prosop de bucătărie, veți avea o prindere mai bună a dopului sticlei.
Presați dopul cu prosopul, ca bulele să rămână în interior.
Nu trageți de dop în timp ce sticla este în poziție verticală! Aplecați sticla, în timp ce țineți prosopul pe dop și trageți ușor, până veți auzi un zgomot delicat.
Din momentul acesta, din sticlă vor ieși aburi, nu lichid sau bule. Dacă veți desface dopul brusc, veți pierde din spumant, fiindcă va da pe afară.
Când turnați în pahare spumantul, nu înclinați paharul și nu vă opriți în timp ce turnați în pahar! Turnați încet și ferm în paharul aflat pe verticală și vă opriți când mai sunt 2 degete până la umplerea recipientului.
La mulți ani!