Bogată în potasiu, calciu, magneziu şi fier această plantă are efecte importante asupra performanţelor sexuale, duce la creşterea producţiei de spermă, a energiei, a nivelului de testosteron şi ajută la echilibrarea nivelului hormonal.
Maca este înrudită cu ridichea şi creşte în Peru, pe marile platouri ale Munţilor Anzi. Rădăcina ei este considerată remediu medicinal, de aceea este uscată şi transformată în pudră. Maca este sursă de energie, stimul al fertilităţii, potenţei şi echilibrant hormonal.
Dacă în trecut incaşii o consumau înainte de a merge la luptă, pentru a avea putere şi rezistenţă, mai târziu s-a descoperit că planta creşte libidoul şi calitatea spermei, fiind cunoscută ca având efectele Viagrei de azi.
Ceaiul de maca rezolvă problemele sexuale dacă este consumat constant. O cană-două pe zi va creşte dorinţa sexuală, libidoul şi performanţele sexuale masculine. Dacă se optează pentru capsule, se recomandă 1.500-3.000 mg de maca zilnic, în trei doze divizate.
Femeile pot utiliza produse pe bază de maca pentru dezechilibrul hormonal, probleme menstruale şi simptome ale menopauzei, acestea reuşind să reducă sau să elimine complet bufeurile. În plus, s-au observat îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte fertilitatea. Mai mult, unele utilizatoare au constatat că, după ce au luat o doză de 500 mg pe zi, timp de câteva săptămâni, tensiunea arterială li s-a reglat şi nu au mai avut nevoie de medicamente pentru hipertensiune.
Maca se mai foloseşte în cazul osteoporozei, al depresiei, al cancerului de stomac, al leucemiei, în cazul HIV şi al tuberculozei.
Planta este un energizant natural cu foarte bune rezultate în ceea ce priveşte oboseala cronică, anemia şi memoria.