Sari la conținut

Ce trebuie să faceţi dacă v-aţi pierdut cardul de SĂNĂTATE

Dacă v-aţi pierdut cardul de sănătate, aveţi posibilitatea de a solicita eliberarea unui duplicat, contracost.

Potrivit Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, eliberarea cardului duplicat, în caz de pierdere, furt, deteriorare se face în baza cererii, copiei după actul de identitate şi a dovezii plăţii contravalorii cardului.

Eliberarea cardului duplicat, în caz de schimbare a datelor personale, se face în baza cererii, care poate fi vizualizată şi descărcată din site, a copiei după actul de identitate, actele doveditoare privind modificarea numelui şi a dovezii plăţii contravalorii cardului.

Cererea va fi completată şi semnată de titular sau, după caz, reprezentantul/ împuternicitul legal al acestuia, la cerere fiind ataşată copia actului de identitate al titularului (sau, după caz, şi a împuternicitului).

Costul acestui card este de aproape 15 lei. Asiguraţilor care solicită Card duplicat li se eliberează Adeverinţă de înlocuire a cardului duplicat valabilă 60 de zile.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel