Cat de mult tineti la siguranta voastra? Aveti incredere ca voua nu vi s-ar putea intampla nimic niciodata? Aflati ca cerinta pentru sistemele de supraveghere este in crestere din cauza atacurilor din ce in ce mai dese. Foarte multe persoane care trec pragul magazinului SKUT.ro, se plang ca bunurile lor au vandalizate sau ca au vecini periculosi. SKUT.ro va ofera informatiile necesare despre cum va puteti proteja impotriva hotilor si despre modul de alegere al acestor echipamente pentru a face o alegere corecta.
Din ce este compus sistemul de supraveghere?
Un astfel de sistem nu este foarte complex, insa majoritatea oamenilor considera ca este nevoie doar de o camera de supravaghere. Din pacate nu este chiar asa. Aceasta are nevoie de alimentare si de o unitate de procesare. Aici intra in ecuatie DVR-ul sau NVR-ul in functie de tipul camerei. Acesta este responsabil de inregistrarea si stocarea informatiei oferita de camera.
La interiorului DVR-ului se monteaza un HDD de o anumita capacitate pe care vor urma sa fie stocate toate filmarile. Altfel, fara HDD, camera poate sa va ofere doar imagine LIVE, fara posibilitatea de a reda continutul mai vechi.
Ce camera vi se potriveste?
Camerele de supraveghere sunt de mai multe tipuri, fiecare cu o destinatie exacta. Putem cataloga camerele dupa mai multe criterii, insa vom incerca sa acoperim doar cele mai importante aspecte.
Camerele, ca si aspect, pot fi Dome, Bullet, Speed Dome sau Cube. In functie de locul unde doriti sa o montati trebuie sa o alegeti pe cea care vi se potriveste cel mai bine.
Cele mai interesante sunt Speed Dome-urile, care permite un control foarte amanuntit. Se pot inclina sau roti electric si au functie de zoom.
Dar si camerele Bullet se pot inclina si roti, insa manual. Un bun exemplu este camera HIKVISION DS-2CD2052-I. Are un corp bullet, senzor de 5MP si filmeaza la rezolutie peste Full HD.
In functie de tipul de conexiune, sunt camere IP si camere analogice. Primele se conecteaza prin mufa RJ45 si de obicei au si mai multe functii si o imagine mai clara. Cele analogice sau analogice HD, se conecteaza prin mufa coaxiala si ofera o imagina buna, dar nu la fel de clara ca o camera IP. Totusi, diferenta se simte si la costuri.
In functie de aceste camere se alege un DVR (pentru camere analogice) sau NVR (pentru camere IP).
Acces rapid la imagine
Un avantaj major al noilor camere este posibilitatea de a se conecta la internet. Acest lucru va permite sa le accesati de pe telefonul mobil din orice colt la lumii. Operatiunea pentru a seta camerele in acest mod este rapida si nu necesita un instalator.
Montati camerele corespunzator
Atunci cand montati camerele de supraveghere, mai ales cele de exterior, incercati sa le amplasati in asa fel incat fiecare sa aiba in raza ei alta camera. De exemplu, daca aveti 2 camere, incercati ca fiecare camera sa o filmeze pe cealalta, indiferent cat de putin. Astfel, daca cineva incearca sa fure o camera sau sa ii taie firele, cealalta va inregistra actiunea pas cu pas.
Stocati toate informatiile
Fiecare DVR sau NVR are loc special pentru unul sau mai multe HDD-uri. Acestea sunt responsabile de stocarea filmarilor. Atunci cand porniti inregistrarea, ele sunt cele care vor fi cele mai solicitate. Totusi, in functie de numarul de megapixeli ai camerei si de rezolutie cu care inregistrati, capacitatea HDD-ul poate sau nu sa fie potrivita. Daca camerele filmeaza la rezolutie foarte mare si aveti un HDD foarte mic, atunci inregistrarea o sa fie limitata la cateva zile sau poate chiar ore. Cel mai bine este sa alegeti un HDD cu o capacitate cat mai mare si conceput special pentru inregistrare video.
Alimentarea camerelor
O problema foarte des intalnite este alimentarea. De cele mai multe ori rudimentara, multi oameni nu o considera foarte importanta. Fie folosesc surse de slaba calitate, fie cabluri rupte. Intr-un final, acest lucru duce la deteriorarea echipamentului si la pierderea garantiei. Va recomandam sa folositi doar surse de alimentare originale, recomandate de producatoru sau de magazin.
La magazinul de specialitate SKUT.ro puteti gasi o varietate larga de camere de supraveghere. Consultanta tehnica este gratuita, iar preturile sunt cele mai mici.