„Dieta de spital”, folosita in spitalele din Danemarca, inclusiv in cel la care se trateaza familia regala daneza, este renumita pentru capacitatile ei de accelerare a metabolismului si de scadere a greutatii corporale.
Cu „dieta de spital” sau „dieta daneza” poti slabi intre patru si zece kilograme in 13 zile, atata timp cat urmez regimul alimentar preindicat. Numarul exact de kilograme slabite depinde de greutatea corporala pe care o ai. Cu cat un om are mai multe kilograme in plus, cu atat acesta va da jos mai multe in acest interval de timp.
Secretul dietei daneze consta in faptul ca accelereaza metabolismul. Cu cat ritmul metabolic este mai alert, cu atat arderile grasimilor sunt mai accelerate. Insa metabolismul este puternic influentat de compozitia corporala, de raportul intre tesutul muscular si grasime. Cu cat ai mai mult tesut muscular, cu atat arzi mai multe calorii, comparativ cu grasimea, care consuma mai putine calorii in procesul metabolic. Din acest motiv sunt recomandate exercitiile fizice pentru tonifierea si marirea masei musculare, scopul ultim fiind arderea mai multor calorii pe zi.
Dieta de 13 zile ajuta, insa, la accelerarea metabolismului. Desi este una drastica, persoanele care reusesc sa o respecte in totalitate, timp de 13 zile, reusesc sa-si mentina greutatea corporala timp de pana la doi ani, daca respecta, ulterior, un regim alimentar sanatos, echilibrat, fara excese.
Ce inseamna sa respecti dieta de 13 zile? Sa nu introduci in organism niciun fel de aliment in afara de ceea ce presupune regimul. Asta inseamna ca nu ai voie sa bagi in gura nici macar o guma de mestecat, o bomboana sau un biscuite si nici sa consumi alcool sau bauturi racoritoare de niciun fel.
Daca „calci stramb” in cele 13 zile de cura, mai bine intrerupi dieta de tot, caci aceasta isi pierde total eficienta. Mai mult, nu este recomandat sa te reapuci de ea in ziua urmatoare, nici macar in saptamana urmatoare, corpul tau necesitand de fapt un repaos de sase luni pana la urmatoarea cura de 13 zile. Asadar, daca ai mesteca o singura data o guma de mestecat, timp de sase luni nu are rost sa te reapuci de dieta de 13 zile.
Totusi, daca ai reusit sa tii cura cel putin sase zile, respectand toate prevederile alimentare, dar pur si simplu simti ca nu o mai poti continua, te poti opri si o poti relua dupa trei luni de „repaos”.
Fiind atat de stricta, este indicat ca in cele 13 zile sa primiti musafiri in casa sau sa iesiti cu prietenii in oras, daca stiti ca nu va puteti abtine de la alcool, sucuri sau alte gustari care apar pe masa, atunci cand sunteti in grupul de prieteni.
In cele 13 zile, cu siguranta veti avea momente in care va macina foamea. In aceste situatii, singurul produs pe care aveti voie sa-l introduceti in organism este apa plata – cel putin doi litri pe zi.
Iata ce presupune dieta de 13 zile, pe fiecare masa in parte!
Ziua 1
– mic dejun: o ceasca de cafea sau ceai si un cub de zahar
– pranz: 2 oua fierte tari, 400 de grame de spanac si o rosie
– cina: 200 grame de friptura de vaca, salata proaspata cu ulei si zeama de lamaie
Ziua 2
– mic dejun: o ceasca de cafea sau ceai cu 1 cub de zahar
– pranz: 250 de grame sunca si o cutie iaurt natural nepasteurizat
– cina: 200 de grame friptura de vaca, o salata cu ulei si zeama de lamaie
Ziua 3
– mic dejun: o ceasca de cafea sau ceai cu un cub de zahar si o felie de paine prajita
– pranz: 2 oua fierte tari, o felie sunca si o salata proaspata
– cina: telina fiarta, o rosie si un fruct proaspat (mar, para, portocala)
Ziua 4
– mic dejun: o ceasca de cafea sau ceai, cu un cub de zahar si o felie de paine prajita
– pranz: 200 mililitri de suc de portocale si un iaurt natural nepasteurizat
– cina: un ou fiert tare, un morcov ras si 250 de grame de branza de vaci
Ziua 5
– mic dejun: un morcov mare ras
– pranz: 200 de grame de cod (sau pastrav, ori calcan) fiert cu zeama de lamaie si o lingurita de unt
– cina: 200 de grame de friptura de vaca si o telina rasa Continuarea pe lyla.ro.