Sari la conținut

De ce sa nu bagi niciodata in frigider aceste alimente

Unele alimente trebuie pastrate in frigider, daca dorim sa le pastram intr-o forma buna pentru a le consuma ulterior fara a ne teme ca s-au stricat sau ca nu mai au aceeasi valoare nutritionala ca atunci cand le-am achizitionat.

Ei bine, exista si alte alimente care nu trebuie niciodata lasate in frigider pentru ca isi vor pierde majoritatea proprietatilor bune pe care acestea le au.

Un exemplu foarte bune poate fi redat prin obiceiul unor oameni de a pune painea in frigider. Impresiile generale sunt ca paine va fi mai buna pastrata la rece, insa este complet neadevarat. Pusa in mediu racoros painea va accelera foarte mult dezvoltarea mucegaiului si-si va strica textura originala, devenind mult mai tare.

Incepem cu ceapa, care trebuie tinuta la temperatura camerei, intr-un loc fara soare si fara umiditate crescuta. Bacteriile se pot dezvolta foarte usor pe ceapa daca nu este depozitata corespunzator, asa ca in frigider acestea se pot inmulti mult mai repede. E foarte important sa fie pastrata in coaja ei originala.

Continuarea pe lyla.ro. 

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel