Sari la conținut

Prepară TORT de ciocolată fără făină

Torturile de ciocolată sunt super gustoase, dar îngrașă. Mai ales cele care au în compoziție foarte mult zahăr sau făină. Făina îngrașă și te balonează. Îți propunem un desert delicios și simplu de făcut.

Ingrediente

6 ouă

Un baton de unt

Ciocolată neagră cu 80% cacao

1/2 ceașcă de alune mărunțite

1/2 ceașcă zahăr

Mod de preparare

Topește ciocolata și untul  la bain-marin. Separă gălbenușurile de albuș, apoi bate albușurile ca să obții o spumă. Amestecă ciocolata cu zahărul, apoi adaugă gălbenușurile și alunele mărunțite. Pune aluatul într-o formă de copt și blatul este gata. Ideal este să introduci blatul acesta la congelator, să fie tare când vei adăuga crema.

Pentru cremă

3/4 ceașcă zahăr

Cremă mascarpone

Ciocolată albă

Frișcă.

Amestecă toate ingredientele, apoi bagă crema la frigider. Când s-a întărit, pune crema peste blat, decorează cu frișcă și fructe de pădure și lasă tortul la frigider.

Se servește câteva ore mai târziu, proaspăt, rece și delicios, anume parcă pentru zilele leneșe de vară. Poftă bună!

 

Ana Maria Nitu

Ana Maria Nitu, studiază la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii, a fost jurnalist la Evenimentul zilei, www.evz.ro si Doctorulzilei, www.doctorulzilei.ro

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel