Torturile de ciocolată sunt super gustoase, dar îngrașă. Mai ales cele care au în compoziție foarte mult zahăr sau făină. Făina îngrașă și te balonează. Îți propunem un desert delicios și simplu de făcut.
Ingrediente
6 ouă
Un baton de unt
Ciocolată neagră cu 80% cacao
1/2 ceașcă de alune mărunțite
1/2 ceașcă zahăr
Mod de preparare
Topește ciocolata și untul la bain-marin. Separă gălbenușurile de albuș, apoi bate albușurile ca să obții o spumă. Amestecă ciocolata cu zahărul, apoi adaugă gălbenușurile și alunele mărunțite. Pune aluatul într-o formă de copt și blatul este gata. Ideal este să introduci blatul acesta la congelator, să fie tare când vei adăuga crema.
Pentru cremă
3/4 ceașcă zahăr
Cremă mascarpone
Ciocolată albă
Frișcă.
Amestecă toate ingredientele, apoi bagă crema la frigider. Când s-a întărit, pune crema peste blat, decorează cu frișcă și fructe de pădure și lasă tortul la frigider.
Se servește câteva ore mai târziu, proaspăt, rece și delicios, anume parcă pentru zilele leneșe de vară. Poftă bună!