Dacă ai probleme cu glicemia, atunci știi că trebuie să ai foarte mare grijă ce alimente consumi. Unele produse conțin foarte mult zahăr, iar glicemia ta are de suferit. Iată câteva alimente care stabilizează indicele glicemic
Scorțișoara
Doar o linguriță pe zi de scoțișoară face ca celulele tale să fie mai receptive la insulină, transformând zahărul în energie.
Peștele
Însă nu orice pește – încearcă somon, sardine, ton : este foarte sănătos pentru pacienții diabetici, cu o anumită sensibilitate la insulină.
Fibrele
Pentru diabetici a avea o dietă preponderent formată din fibre este sinonim cu a lua medicamente pentru reglarea glicemiei. Fibrele sunt sățioase, iar zahărul este descompus mult mai încet
Usturoiul
Usturoiul reglează glicemia și s-a demonstrat că un cățel de usturoi consumat pe zi reduce glicemia la pacienții cu diabet zaharat de tip I și II.
Cireșele
Inflamația face ca insulina să nu mai funcționeze bine, astfel că, cireșele sunt foarte cele mai potrivite în acest caz. Cireșele reduc răspunsul inflamatoriu al organismului