Din cuprinsul articolului
Rețete cu puține calorii pentru cină? Le poți încerca chiar din această seară. Conform ehealthromania.com, rețetele au mai puțin de 350 de calorii/porție și pot fi savurate chiar și persoanele cu diabet zaharat.
1. TORTILLA CU PUI ȘI ROȘII (pentru 2 porții)
Tortilla cu pui și roșii – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
250 g piept de pui, 6 foi tortilla, 2 roșii, 2 lingurițe cu ulei vegetal, 1 ceapă mică, 2 fire de praz, 1 cățel de usturoi, 1 ardei iute, 2 lingurițe cu zeamă de lămâie, ¼ linguriță cu sare, pătrunjel verde, piper după gust, o limetă
Mod de preparare:
- Pune o oală cu apă la fiert și când stă să fiarbă adaugă roșiile Lasă-le 2-3 minute, scoate-le din apă și curăță-le de pielițe. Taie-le apoi cubulețe.
- Asezonează pieptul de pui cu sare și piper. Încinge într-o tigaie o linguriță cu ulei și rumenește bucățile de piept, nu mai mult de 3-5 minute. Scoate-le pe o farfurie.
- Adaugă în tigaie și restul de ulei, pune ceapa și prazul, ardeiul iute și usturoiul tăiate mărunt. Lasă-le pe foc 2-3 minute, adaugă zeama de lămâie, roșiile și pieptul de pui tăiat cubulețe.
- Ține-le pe foc 1-2 minute, cât să se întrepătrundă aromele. Presară pătrunjelul tocat, amestecă și umple foile de tortilla. Stropește cu zeamă de limetă și servește-le imediat.
Truc. Înainte de a umple foile de tortilla, încălzește-le câteva secunde în cuptorul cu gaz (sau microunde) pentru a se înmuia.
Calorii/porție: 297. Grăsimi: 9 g. Colesterol: 63 mg. Carbohidrați: 27. Proteine: 27 g. Fibre: 2 g. Sodiu: 415 mg. Potasiu: 463 mg. Zahăr: 0
2. PIEPT DE PUI REGAL (pentru 6 porții)
Piept de pui regal – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
500 g piept de pui , 10 ciuperci potrivite, 2 linguri cu făină, 2 linguri cu ulei vegetal, 1 ardei gras verde, ¾ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper, 200 ml vin alb sec, 200 ml supă de pui (sau apă), 200 ml lapte cu 1,5% grăsime, 2-3 fire de ceapă verde (sau 1 praz), 1 ardei iute
Mod de preparare:
- Taie puiul cubulețe. Presară deasupra o lingură cu făină, amestecă bine, cât să cuprindă toate bucățile de pui, și rumenește-le într-o lingură cu ulei încins.
- Adaugă în tigaie restul de ulei, pune ciupercile și ardeiul gras tăiate potrivit, presară sare și piper. Amestecă și lasă pe foc până legumele se înmoaie, nu mai mult de 3-5 minute. Toarnă deasupra vinul și lasă să fiarbă împreună 3 minute.
- Amestecă supa (sau apa) cu laptele și făina rămasă. Toarnă în tigaie și lasă să dea într-un clocot. Adaugă puiul și ardeiul iute feliat și mai lasă pe foc 5 minute. Decorează cu fire de ceapă tocate fin și servește imediat.
Calorii/porție: 267. Grăsimi: 8 g. Colesterol: 65 mg. Carbohidrați: 15 g. Proteine: 27. Fibre: 1 g. Sodiu: 467 mg. Potasiu: 626 mg
3. PUI GLAZURAT (pentru 8 porții)
Pui glazurat – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
4 pulpe superioare (curățate de piele și grăsime), 2 piepți, 6 linguri cu miere, 6 linguri cu sos de soia (cu conținut redus de sare), 6 linguri cu zeamă de limetă, 2 lingurițe cu coajă rasă de limetă, 1 linguriță cu piper roșu măcinat
Mod de preparare:
- Amestecă mierea cu sosul de soia, zeama și coaja de limetă, piperul roșu zdrobit într-un mojar. Toarnă amestecul peste bucățile de pui. Acoperă și dă la rece 2 ore, amestecând din când în când. Pune bucățile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul încins foarte bine.
- Între timp, pune marinada pe foc mic și las-o 8-10 minute, până scade și se transformă într-un sos lipicios. Unge bucățile de pui cu acest sos și mai lasă-le în cuptor până capătă o culoare aurie.
Calorii/porție: 227. Colesterol: 81 mg. Carbohidrați: 15. Grăsimi: 7 g. Proteine: 26 g. Sodiu: 366 mg. Potasiu: 279 mg
4. PORTOFELE DE PUI CU MĂSLINE (pentru 4 porții)
Portofele de pui cu măsline – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
4 jumătăți de piept de pui, 100 g mozzarella, 3 linguri cu măsline foliate, 1 albuș mare, 75 g pesmet, ½ linguriță cu sare de mare, 2 lingurițe cu ulei de măsline, piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
- Amestecă într-un castronel mozarella rasă cu măslinele și un praf de piper. Separat bate spumă albușul și într-un alt castronel amestecă pesmetul cu sarea de mare.
- Taie fiecare bucată de piept pe lungime, astfel încât să obții o deschizătură. Pune în fiecare portofel astfel creat câte un sfert din compoziția de brânză cu măsline și sigilează-le cu ajutorul unei scobitori.
- Dă fiecare bucată de carne prin albușul bătut, apoi prin amestecul de pesmet. Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă-o la cuptorul încins pentru 10-12 minute pe fiecare parte. Servește-le imediat lângă o garnitură de legume.
Calorii: 242 calorii. Grăsimi: 9 g. Colesterol: 68 mg. Carbohidrați: 11 g. Zahăr: 0. Proteine: 27 g. Fibre: 1 g. Sodiu: 572 mg. Potasiu: 229 mg
5. CHIFTELUȚE PICANTE (pentru 6 persoane)
Chifteluțe picante – 5 rețete cu puține calorii
Ingrediente necesare:
400 g piept de pui tocat, 350 g ciuperci, 1 ceapă mică, 1 țelină apio, 4 căței de usturoi, 1 lingură cu ulei de măsline, 75 g pesmet, 2 morcovi rași, 75 g mozzarella rasă, 2 linguri cu sos iute, 1 lingură cu oțet alb, ½ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper
Mod de preparare:
- Taie cât mai fin ciupercile, ceapa, apio și usturoiul. Înăbușă-le în uleiul înfierbântat până scade lichidul, nu mai mult de 6-8 minute. Scoate legumele într-un castron și lasă-le deoparte.
- După ce s-au răcorit, adaugă în restul ingredientelor și amestecă. Formează 30 de chifteluțe și pune-le pe o tavă tapetată cu foate de copt. Dă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute sau până chifteluțele picante capătă o culoare aurie.
Calorii/porție: 207. Grăsimi: 11 g. Colesterol: 69 mg. Carbohidrați: 11. Zahăr: 3 g. Proteine: 17 g. Fibre: 1 g. Sodiu: 523 mg. Potasiu: 633 mg