Sari la conținut

Cum să slăbești până la 12 kilograme cu un singur ingredient

Dieta cu hrisca va ajuta sa slabiti pana la 12 kg saptamanal. Cu toate ca este foarte dificila, in acelasi timp este si extrem de eficienta, deoarece timp de 1 sau 2 saptamani veti consuma doar hrisca gatita. In acest articol, va prezentam cum va ajuta aceste seminte sa pierdeti in greutate.

Cum se prepară: se ia o cana de hrisca, se toarna apa fiarta peste ea, si se lasa asa peste noapte, sa se inmoaie. Se recomanda ca dieta cu hrisca sa se urmeze timp de 7 – 14 zile, dupa care sa se faca pauza o luna, pentru a se evita obisnuinta. Aceasta cura capata din ce in ce mai multa popularitate datorita eficientei si sigurantei.

In urma unui sondaj facut de catre specialistii in domeniul nutritiei, aproximativ 60 % dintre persoanele care au urmat-o au declarat ca este foarte eficienta comparativ cu alte diete, iar actiunea sa principala este pierderea in greutate, dar in acelasi timp se detoxifica si organismul. In 7 – 14 zile, puteti slabi pana la 7 – 12 kg si nu aveti nevoie, in principiu, decat de hrisca, iaurt slab in grasimi, fructe si multivitamine.

Aceasta cura are 2 variante: prima este creata pentru 14 zile, iar a doua presupune 7 zile. Cu toate ca cele 2 versiuni nu difera prea mult una fata de cealalta, particularitatile sunt date de felul in care le aplicam.

Dieta cu hrisca – Varianta 1

Este necesar sa consumati un pahar de cereale integrale pe zi (adaugati 2 pahare de apa fiarta si se lasa sa se inmoaie peste noapte. Hrisca se consuma in timpul zilei, cand si cat doriti. Evitati sarea, zaharul si untul in orice tip de meniu. Daca simtiti ca nu puteti tine dieta intocmai, puteti consuma 2 pahare de seminte de hrisca inmuiate. Este permis sa beti apa, ceai si cafea. Nu trebuie sa consumati alte alimente. Ocazional, aveti voie sa mancati un mar insa ar fi bine daca nu ati face acest lucru, daca doriti ca rezultatele sa apara mai repede.

Varianta 2

Fierbeti 1 – 1,5 pahare de seminte de hrisca imbibate in apa ziua, iar seara, cate 3 – 4. Sarea si zaharul nu sunt permise. Dimineata, pe stomacul gol, beti cu inghitituri mici 1 pahar de apa calda (care a fost fiarta inainte). Dupa 30 minute, mancati 1/3 din portia de tarate de hrisca (fara sare sau zahar). A doua parte o mancati la pranz, iar a treia, la cina. Intre cele 3 mese principale, puteti bea ceai sau zeama de la hrisca insa nu trebuie sa depasiti 2 litri pe zi.

Regulile specifice dietei cu hrisca:

  • Mai intai de toate, este necesar acordul medicului inainte de a incepe aceasta dieta.
  • Se recomanda sa mancati tarate din hrisca, sa beti zilnic 1 litru de iaurt cu 10 % grasimi si 2 litri de apa minerala sau plata.
  • Se permite consumul ceaiului sau al cafelei in cantitati moderate.
  • Puteti manca fructe, dar nu mai mult de 2 bucati din fiecare, de exemplu: 2 mere.
  • Daca va este excesiv de foame, puteti bea o jumatate de pahar de iaurt diluat cu apa minerala inainte de a va duce noaptea la somn.
  • Se recomanda eliminarea completa a alcoolului din alimentatie.
  • Pe durata in care tineti dieta cu hrisca si inca o perioada dupa ce ati incheiat-o, este bine sa luati multivitamine (cel putin o luna).
  • Dupa 14 zile de regim, corpul va simti nevoia sa se odihneasca (pentru a evita rutina) insa dupa aceea puteti repeta cura, daca vreti sa va consolidati rezultatele obtinute.

Daca dupa 2 zile de cura, tractul intestinal nu este curatat, este necesara o clisma. Ca sa se poata mentine rezultatele obtinute, retineti ca este necesar sa nu consumati mai mult de 600 calorii pe zi in anumite zile; dupa aceea se dubleaza nr. caloriilor admise, iar acest mod de alimentatie trebuie mentinut timp de o saptamana sau doua, in functie de care varianta a dietei alegeti.

Nu se recomanda ca aceasta cura sa fie urmata o perioada foarte indelungata, altfel corpul va ajunge sa piarda o parte dintre substantele necesare vietii sanatoase.

Cu toate acestea, unul dintre avantajele dietei cu hrisca este ca scaderea in greutate nu vine insotita de ameteli, senzatia de oboseala generala, lene si slabiciune.

Beneficiile acestui aliment asupra sanatatii

  • Previne accidentele vasculare
  • Lupta impotriva diabetului
  • Tine cancerul la distanta
  • Previne aparitia Alzheimerului
  • Scade nivelul colesterolului
  • Ajuta la slabit
  • Elimina toxinele

Sursa: diete-sanatoase.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel