Ca să nu mai consumi atâtea ouă sau unt și să limitezi colesterolul rău din organism poți înlocui ouăle din bunătățile de Crăciun cu alte alimente, care au aceleași proprietăți și aceeași chimie în prăjiturile pe care le prepari. Iată care sunt
- Bananele – Bananele sunt bogate pentru potasiu și înlocuiesc un ou într-o rețetă – în plus, au și parfumul acela minunat
- Dovleac – Un sfert de dovleac poate fi folosit în locul unui ou, iar din cauza aromei intense poate fi folosit în prăjituri cu ciocolată sau mere
- Lapte de migdale – Acesta poate fi folosit atunci când faci pâine pentru a înlocui ouăle bătute
- Semințele de in – Semințele de in amestecate cu 3 linguri de apă omogenizează ingredientele uscate, dând aceeași consistență ca ouăle
Untul poate fi înlocuit cu avocado – „untul” naturii cum este denumit în popor. Este bogat în vitamina B6 și plin de grăsimi saturate bune
A.