Piureul de cartofi pare o rețetă simplă. Se iau cartofii, se fierb, apoi se bat până devin un piure și se pun pe masă. Destul de simplu, dar trebuie să ții cont de câteva reguli dacă vrei un piure de cartofi pe care musafirii să îl aprecieze
- Taie bucățile de cartofi la fel
Dacă sunt unele bucăți prea mari și altele prea mici, unele se vor fierbe mai repede, altele mai încet
2. Pui untul și laptele reci
Untul și laptele trebuie să fie la temeperatura camerei ca să se incorporeze cât mai bine
3. Uiți să adaugi sare
Adaugă sare în apa în care fierbi cartofii pentru ca ei să își absoarbă necesarul de sare
4. Folosești cartofii nepotriviți
Cei mai buni cartofi sunt cei albi, nu cei roșii
5. Pui prea multă apă
Trebuie să lași pe fundul vasului destulă apă încât cartofii să aibă o consistență creamoasă
Nu uita să speli foarte bine cartofii înainte de a-i pune în apă pentru a-i fierbe și să lași focul mic până ce dă în clocot. De asemenea, cu ajutorul unei palete, trebuie să recoltezi spuma rezultată în urma fierberii
A.