Vrei un desert pentru weekend, rapid de preparat? Încearcă această rețetă de prăjitură cu nuci, mere și griș.
Ingrediente:
1 kg mere curatate si razuite
200 g nuci macinate grosier
200 g unt
1 cana de faina
1 cana de gris
100 g zahar
1 plic praf de copt, esenta de vanilie,rom si scortisoara – acest amestec iti va mirosi a coniac
miere pentru servit ( optional )
Intr-un bol, amestecam bine ingredientele uscate ( faina,grisul,zaharul si praful de copt).
Peste merele razuite vom pune scortisoara,esenta de vanilie si putina esenta de rom.Le amestecam. Putem adauga si gem de gutui (eu am pus). Untul il taiem in cubulete pe care le impartim in 3 parti . Impartim in doua parti egale ingredientele uscate si amestecul de mere. Tapetam cu unt si gris o forma patrata sau rotunda (eu am facut prajitura intr-o forma de tort de 28 cm,cu centura). Pe fundul tavii vom imprastia prima parte de unt,apoi punem prima parte de ingrediente uscate si deasupra prima parte de mere aromate. Continuam cu ultima parte de ingrediente uscate si a doua parte de unt peste ele.
Deasupra va fi a doua parte de mere peste care imprastiem nucile macinate.Si untul cubulete.
Dam la cuptor pentru 50 de minute la foc mediu.
Lasam prajitura sa se raceasca complet. Serviti prajitura rece, stropita si cu putina miere,daca doriti !
Sursa: Adina’s kitchen & travel