Sari la conținut

Obiceiul de la care poți să faci diabet zaharat de tip 2. Toți facem asta

Se apropie examenele, termenele de predare, dead-line-urile de la muncă sau orice alte proiecte importante și singura soluție este să faci noapte albă ca să poți să treci cu bine peste. Cercetătorii de la centrul medical Cedars-Sinai din Los Angeles au descoperit faptul că o noapte dormită prost sau o noapte albă echivalează cu șase luni de regim alimentar gras, conform Agerpres.

Regimul alimentar gras duce la instalarea diabetului zaharat de tip 2, prin rezistența pe care o opune organismul la insulnă. Insulina are rolul de a regla distribuția zahărului în sânge și controlează țesutul adipos. Atunci când nu dormim, organismul este mai puțin sensibil la insulină, iar hormonii își fac de cap. Diabetul zaharat este legat și de alte complicații – boli de inimă.

„Studiul nostru sugerează că o noapte de privare totală de somn poate fi la fel de dăunătoare pentru sensibilitatea la insulină ca șase luni de regim alimentar foarte bogat în substanțe grase. Cercetarea demonstrează importanța unui somn bun pentru menținerea nivelurilor de glicemie și reducerea riscurilor de boli metabolice, cum ar fi obezitatea și diabetul”, precizează unul dintre medicii implicați în studiul desfășurat pe câini, doctorul Broussard, citează Agerpres.

Fundația Națională pentru Somn, asociație americană, a apelat la șase experți în somn și alți 12 experți medicali pentru a stabili numărul necesar de ore de somn pentru fiecare vârstă. Recomandările acestora au fost de 14-17 ore de somn pentru nou-născuți (0-3 luni), 12-15 pentru bebelușii între 4 și 11 luni, 11-14 ore pentru copiii foarte mici, între 1 și 2 ani, 10-13 ore pentru preșcolari (3-5 ani), 9-11 ore pentru școlari (6-13 ani), 8-10 ore pentru adolescenți (14-17 ani), 7-9 ore pentru tinerii adulți (18-25 de ani), tot 7-9 ore pentru adulți (24-64 de ani) și 7-8 ore pentru vârstnici (peste 65 de ani).

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel