Proteinelor din plante le lipsesc amino acizii, vitali pentru organism, care se găsesc în din alimentele de origine animală cum ar fi carnea, laptele, ouăle, însă, consumul mare de carne roşie procesată poate avea şi dezavantaje. Unul este creşterea riscurilor de dezvoltare a bolilor cardiovasculare
Carne roşie înseamnă ficat, şuncă, cârnaţi, carne tocată, carne de oaie. Consumul excesiv al acestor alimente procesate duce la foarte mult boli. Vegetarienii au găsit secretul prin care pot să trăiască fără să consume acest tip de carne.
Răspunsul este simplu – proteinele pe bază de plante. Fasolea are în componenţă acelaşi aport caloric ca şi carnea roşie, doar că este o variantă mai sănătoasă.
Carnea conţine 26 grame de proteine şi 3 grame de fibre, în timp ce fasolea conţine 17 grame de proteine şi 12 de fibre.
Pentru a testa această teorie, aceştia au făcut un experiment pe două grupuri. Unul a mâncat carne roşie şi celălalt fasole.ş După 3 ore, participanţii au apreciat nivelul de satisfacţie ca fiind acelaşi. Ambele alimente le-au ţinut de foame.
Proteinele sunt importante pentru menţinerea densităţii osoase, a muşchilor puternici şi a sistemului imunitar sănătos, însă combinarea proteinelor pe bază de plante cu seminţe , legume şi fructe s-a dovedit a fi o variantă mult mai sănătoasă. Cei care incorporează în dieta lor 3 căni de fasole pe săptămână reduc semnificativ riscurile de boli cronice, precum diabetul, obezitatea, cancer şi a bolilor de inimă.
A.