Toată lumea a făcut asta măcar o dată, a luat resturile de la cină, le-a împachetat și le-a încălzit pentru prânzul de a doua zi de la serviciu. Cuptorul cu microunde este o unealtă folositoare în bucătărie, însă, conform Dr. Leonardo Transande citat de NY Daily News „Căldura sporește contaminarea „.
Astfel, vasul de plastic în care încălzim mâncarea eliberează chimicale din cauza căldurii emise de cuptorul cu microunde și ne dă peste cap organismul. Același profesor citat mai sus este de părere că putem face diabet. Acele chimicale acționează asupra tensiunii arteriale și asupra glucozei din sânge, doi factori primordiali ai diabetului.
Pentru a demonstra acest lucru, profesorul a analizat mostre de la un eșantion considerabil, oameni de toate vârstele, iar principalele lui sfaturi sunt următoarele
- nu încălziți mâncarea în recipiente de plastic
- nu spălați recipentele de plastic în mașina de spălat vase
- evitați recipentele care au inscripționate numerele 3,6,7 pe simbolul de reciclare
Cea mai bună metodă să îți încălzești mâncarea este într-un vas de sticlă sau într-o farfurie
A.