Acest tiramisu este foarte ușor, nu conține nuci, doar lapte gros de migdale și gustul de cafea.
Ingrediente
Strat I -blat : 150 grame fulgi ovăz făcuți făină,
100 ml cafea preparată
1 căpăcel rom
10 curmale moi
miere după gust ( 1 lingură )
Se amestecă ingredientele în robot, se face un terci , dacă mai simțim nevoia de lichid adăugăm cafea sau apă, cacao . Trebuie să ținem cont că această crustă va mai absorbi și din crema de deasupra, care este destul de lichidă .
Așezăm compoziția în strat de 1-2 cm în pahare, castronele sau cupe și dăm la frigider .
Strat II -Crema albă : 200 ml lapte concentrat de migdale (adică o proporție mai mică de apă – la o cană de migdale punem o cană și 1/2 apă)
80 gr. ulei cocos
1 cm ghimbir ras
1/2 linguriță cardamon măcinat
1/2 băț vanilie
1 lingură psyllium
60 gr. miere sau alt îndulcitor
Se mixează bine de tot ingredientele, degustăm crema fină și aromată, o mai îndulcim dacă ne dorim și o turnăm în recipiente peste crustă . De data aceasta vom da la congelator cupele pentru că e nevoie să se întărească bine acest strat înainte de a pune și crema de cafea .
Strat 3-crema cafea : 200 ml lapte concentrat migdale
12 curmale moi
30 gr. pudră cafea (sau zaț , dacă nu sunteți prea scrupuloși)
50 gr. ulei cocos, miere sau alt îndulcitor dacă mai simțiți nevoia.
Blenduim bine de tot ingredientele, gustăm, declarăm că este cel mai bun frappe pe care l-am gustat vreodată și vedem dacă s-a întărit stratul 2 din cupe . Dacă este solid, turnăm și stratul de cafea , pudrăm cu cacao/carob , ornăm cu bobițe de cacao și mai lăsăm 20-30 minute la congelator.
La fel ca tiramisul original și acesta este mai bun abia a doua zi , așa că aveți grijă să păstrați și pentru a doua zi .
Sursa: http://amoraws.ro/