Cireşele sunt trufandalele verii care pe lângă faptul că reprezintă o gustare sănătoasă, sunt foarte bogate în nutrienţi. Iată 6 motive să mânânci cireşe
1. Medicament antiinflamator gustos
Reduc inflamarea şi în special în cazul persoanelor cu boli cronice inflamtorii. Artroza şi guta pot fi ţinute sub control şi mult mai puţin dureroase dacă se consumă suc de cireşe
2. Sursă de vitamina C şi fibre
O ceaşcă de cireşe conţine jumătate din doza recomandată de vitamina C şi 2 grame în plus de fibre.
3. Îmbunătăţeşte funcţia cognitivă
Cercetările au arătat faptul că cireşele pot reduce simptomele Alzheimerului
4. Previn durerile musculare
Dacă consumi cireşe după un antrenament intens nu vei mai face febră musculară. Antioxidanţii şi proprietăţile antiinflamtorii ajută muşchii să se refacă mai repede după un antrenament
5. Luptă contra bolilor cardiovasculare
Antocianina, substanţa care le dă cireşelor culoarea rubinie, însă alterează şi simptomele pentru bolile de inimă
6. Te ajută să dormi
Cireşele conţin melatonină, un hormon care te ajută să dormi. Deoarece se ştie cât de important este somnul entru sănătate, sucul de cireşe poate să lupte împotriva insomniei.
A.