Sari la conținut

Cartofi ”prăjiți” cu puține calorii. Delicioși și sănătoși

Dacă vă plac cartofii prăjiți și nu puteți renunța la ei, alegeți o rețetă mai sănătoasă și cu mai puține calorii. Durează ceva mai mult decât cei prăjiți clasic în ulei, insă merită dacă ținem la sănătatea noastră.
Ingrediente:
5-6 cartofi mari de preferat roșii
2-3 linguri de ulei
2-3 linguri pesmet
sare
condimente
Cum se fac:
Punem apă și sare la fiert.
Cartofii se curăță, se taie bastonașe mai groase,
și se pun în apa care fierbe. Îi ținem cca 10 minute.
Cartofii nu trebuie să fiarbă până se sfărâmă, să fie fierți dar al dente.
După 10 minute îi scoatem într-un castron, îi stropim cu ulei de măsline și
apoi punem un amestec de pesmet și condimente (facut anterior), din piper, boia iute și cimbru, de exemplu.
Amestecam ușor cu mâinile, să acoperim bine cartofii.
Îi punem într-o tavă mare de aragaz în care am pus hârtie de copt,
de preferat să nu se suprapună, așa se fac și mai repede.
Îi dăm la cuptorul bine încins pentru 40-45 de minute, până se rumenesc.
Sursa: www.edithskitchen.ro
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel