Ți-e poftă de pizza? Poți prepara acasă o pizza sănătoasă cu blat consistent și sănătos și un conținut bogat.
Ingrediente pentru blat :
– 500 grame faină integrală de secară
– 100 grame linte roșie
– 100 grame quinoa
– lapte de migdale 100 ml
– ulei de măsline cam 5,6 linguri
– sare neiodata și piper
Mode de preparare
Fierbem lintea și quinoa cca 10 minute, apoi se scurge și se lasă la răcit. Apoi o dăm prin blender cu puțin ulei de măsline sare și piper după gust. După ce se obține o pastă se adaugă în blender făină de secară până se îngroașă conținutul și se formează un aluat. Apoi se mută aluatul într-un bol și se adaugă făină, ulei și lapte de migdale și se ia la frământat până obținem cantitatea și consistența dorită
Ingrediente compoziție :
– 300 grame ciuperci feliate
– 100 grame broccoli
– 100 grame conopidă
– Asparagus 4,5 bucăți tăiate ( recomand fierte ânainte)
– 1 morcov feliat subțire
– Ardei gras, jumătate.
– O ceapă tăiată rondele
– Frunzele de la conopidă
– Măsline
Peste compozitie se toarnă o “brânză„ preparată dintr-un avocado, fulgi de drojdie inactivă, sare, piper, chili, boia dulce și ulei de măsline. Se pasează avocado până devine cremă, apoi se freacă cu 3,4 linguri de fulgi de drojdie. Se adaugă condimentele, uleiul și se amestecă până devine cleios și lichid. Dacă e nevoie se mai subțiaza cu apă.
Se pun toate ingredientele peste blat, eu am pus ca bază ciupercile feliate iar pe deasupra se toarnă ” brânza”. Fiecare ornează după cum dorește.
Se lasă la cuptor la o temperatură de 150 grade cam o oră și un sfert. Fiind mai groasă și bogată am vrut să mă asigur ca blatul e bine copt. Dar media unei porții normale este cam de 45-50 de minute. La final a ieșit cam așa :Ceapa am pus-o mai spre sfarsit sa nu se arda prea tare
Sursa: bucatariavegana.ro