În orice carte de bucate se găsesc aceste ouă ingrediente – sare și piper, care dau gust mâncării și savoare, însă chiar este adevărat?
Sarea este importantă pentru organism, deoarece unul din cele 4 gusturi este cel sărat, iar consumată în cantitate redusă sarea ne ajută organismul să funcționeze și echilibrează celelalte gusturi ale mâncării, fără a o face exact sărată.
Piperul este altceva – Piperul este în special un condiment așa cum este cimbrul, busuoicul, însă în foarte multe rețete se găsește împreună cu sarea. El nu are proprietăți de a regla balansul de sodiu în organism, ci doar scoate în evidență, partea picantă din mâncare. Într-o salată Cezar, o bucată de carne de porc, paste sau chilli, piperul poate fi folosit, însă în alte rețete el nu ar trebui folosit la fel de mult ca și sarea.
Următoarea dată când vei pune sare și piper gândește-te – Faci asta din obișnuință sau faci asta pentru că piperul chiar trebuie să fie în acea rețetă?
A.